Рубрики
Начало » Бизнес » 12 тайни за изграждане на успешен личен бранд

12 тайни за изграждане на успешен личен бранд

Как вашият личен имидж може да ви помогне за развитието на бизнеса ви?

 

business-3560916_640

 

Ако имате бизнес или някакво начинание, което искате да развиете още по-добре, използвайте личния си имидж. Хората искат да виждат истински хора, а не компании. Говорете им лично, разкажете им за себе си, спечелете им вниманието и доверието. Предоставяйте им ценна информация и знания, качествени продукти или услуги и те ще са ви благодарни. Колкото повече расте репутацията ви, толкова повече почитатели и клиенти ще имате, а така ще растат и доходите ви. Сайтът за предприемачи Entrepreneur разкрива 12 тайни за изграждане на супер личен бранд. Съветите са дадени от успешни предприемачи.

 

1. Превърнете се в суперзвезда

Най-добрият начин да изградите мощен личен бранд е да се превърнете в суперзвезда в областта, в която се развивате. Доброто име се изгражда с добри постижения.

 

2. Публикувайте, публикувайте, публикувайте

Публикувайте книги, статии, видеоклипове. Така изграждате доверието в себе си, откроявате се от конкуренцията и подобрявате репутацията си.

 

3. Правете изключителни успешни шоута 

Много хора градят своя имидж чрез редки постове в социалните медии. Но всъщност цел на всеки, който иска да изгради успешен личен бранд, трябва да бъде разказването на страхотни истории, които е хубаво да се превърнат във вирални.

 

4. Публикувайте своя доклад

Статистиката е хубаво нещо и много хора се нуждаят от нея, за да ви се доверят и за да спечелите уважението им.

 

5. Говорете навсякъде, където е и вашата аудитория

Образованието е това, което се оценява най-високо от всички. Хората искат да бъдат научени на нещо.

Говорете на семинари, уебинари, конференции. Направете си лист с хора, които ще ви е приятно да съберете заедно във виртуалното пространство. Разкажете им за своя опит, дайте им от своите знания. Вашата репутация ще започне да расте с увеличаването на вашата аудитория и на приходите ви.

 

6. Направете го лично

Всеки човек е уникален по свой собствен начин. Хората обичат да се свързват с други истински хора.

 

7. Бъдете в най-добрата си форма

Здравето ви, физическата ви състояние трябва да са в чудесна форма. Когато се чувствате добре, ще бъдете и в превъзходно настроение. Този позитивизъм ще зарази и другите хора и ще им е приятно да общуват с вас.

 

8. Говорете пред аудитория

Едно от най-важните неща, които можете да направите за личния си бранд, е да говорите редовно пред хората. Говорете по време на събития, стартирайте свои собствени събития, разпространете маркетингови видеоклипове за себе си. Когато правите всичко това, имиджът ви ще се увеличава, а хората ще свързват услугите или стоките, които предлагате, не само с вашата компания, но и с вас самия.

 

9. Публикувайте ежедневно във Фейсбук

entrepreneur-1765834_640

Добро име на марка се изгражда въз основа на доверието. Доверието се гради след спечелване на вниманието и предоставянето на стойностен продукт или услуга. В наше време чрез Фейсбук лесно се спечелва вниманието. Затова трябва обаче всеки ден да се поместват грабващи вниманието постове, които дават на хората и нещо стойностно като информация.

 

10. Подобрявайте се всеки ден с 1%

Ако всеки ден подобрявате нещо само с 1%, накрая ще постигнете много.

 

11. Изградете си система за оформяне на личния бранд

Вие ще сте заети с това, което работите, но в графика ви трябва да присъства време за поместване на пост в социалните медии или статия в блога ви. Не правете нещата сложни. Важното е лесно, бързо, но качествено да вършите това, защото е добре за вашия личен бранд.

 

12. Открийте и се грижете за своето „племе“

Доверието е необходимо за изграждането на добър имидж. Това изисква години целенасочена работа. Създаването на „племе“ започва от малко на брой, но лоялни последователи, които правят пари или имат други успехи благодарение на вас и вашите съвети. Може да се стартира дори и само с един последовател, а ако той е доволен от това, което му предложите, ще сподели с близки и приятели. Така от уста на уста ще се разнесе мълвата за вас и все повече хора ще идват при вас.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ: 6 ценни навика, които направиха Уорън Бъфет милиардер >>

НАУЧЕТЕ: 18 съвета към новите предприемачи >>

РАЗБЕРЕТЕ ЗА: Силата на идеите >>

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".