Рубрики
Начало » Бизнес » Възгледите за конкуренцията на Арнолд Раунтри от „Кутия шоколад“

Възгледите за конкуренцията на Арнолд Раунтри от „Кутия шоколад“

 

kniga kutia shokolad

 

 

Конкуренти – да, но не и врагове… А където има конкуренция, има и нововъведения. Държи ни нащрек, така да се каже…

Обичам да мисля за всички нас като за разумни съперници.

 

Арнолд Раунтри, производител на шоколад

„Кутия шоколад“, Фиона Макинтош

 

 

kit-kat-909833_640

 

 

Арнолд Раунтри е роден на 28 ноември 1872 г. в град Йорк, Великобритания. Той е собственик и управител на известния в миналото шоколадов производител Rowntree, които са създали Kit Kat (1935), Aero (1935),  Smarties (1937). Aнглийската компания е основана през 1862 г. и през по-голяма част от 19 и 20 век е един от тримата големи сладкарски производители във Великобритания. През 1988 г. е придобита от Nestlé.

 

Арнолд Раунтри е също така голям филантроп. Той е квакер и политик от Йорк. Умира на 21 май 1951 г.

 

В книгата „Кутия шоколад“ на Фиона Макинтош Арнолд Раунтри е епизодичен герой, който развежда главната героиня из своята фабрика и й дава възможност да се научи как се прави шоколад и после тя да започне малък бизнес. Арнолд Раунтри е показан като изключително добър човек. Отказва да участва в Първата световна война, тъй като е квакер и убежденията му не му позволяват да убива хора, но по всякакъв начин помага на войниците. Компанията изпраща кралски кутии с шоколад за Коледа до всички участващи във войната. Точно около една такава кутия се заплита цялата история в романтичния исторически роман „Кутия шоколад“.

 

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".