Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID+ » COVID и богатите » „Белите якички“ с гъвкаво работно време управляват сами живота си по време на пандемията

„Белите якички“ с гъвкаво работно време управляват сами живота си по време на пандемията

Пандемията поднася изненадваща свобода на „белите якички“ да реализират мечтите си

agriculture-2549245_640

 

„Белите якички“ с много високи заплати и с гъвкаво работно време управляват сами живота си по време на пандемията и дори сбъдват мечтите си.

 

Във Вашингтон в 56% от домакинствата има член на семейството, който работи от дистанция, сочи изследване, цитирано в Washingtonian. През лятото е отбелязан 38% ръст на продажбите на имоти в американската столица в сравнение със същия период през 2019 година. Напускат масово хора, които са с високи заплати и могат да си позволят да работят от по-безопасни места по време на пандемията. Все повече хора си тръгват, отколкото се прииждат. Градът не е мъртъв, изоставят го тези, които имат привилегията да управляват живота си. По-голяма част от офисите, които са планирали да отворят скоро, отлагат тази стъпка поне до следващото лято.

 

washington-dc-1622643_640

 

Преди пандемията тези планове да напуснат някога големия град и да се пренесат на спокойно място са били само мечти. Най-големите окови за тях са били: училищата на децата им, офисите и ипотеката. Пандемията им поднася изненадваща свобода. Децата учат онлайн. Работи се изцяло от дистанция. Вместо цялото семейство да стои затворено в малко жилище, решението обикновено е да се изнесат в по-безопасен район в просторна къща. А някои дори заминават за чужбина като се издирват най-сигурните държави.

 

Градският човек, работещ от дистанция, си купува ферма

 

field-176602_640

 

40-годишният мениджър в маркетингова фирма Ед от Вашингтон винаги мислел, че е „градски човек“. Проследил родословното си дърво и открил много фермери сред предците си. За да опознае по-добре произхода си, първо започват със съпругата си да избират почивки в селски райони. Наемали имоти през Airbnb в закътани местанца и така се ражда мечтата им да си имат собствена ферма. Започват да мечтаят, че един ден ще я сбъднат. Вероятно след 10 години. Идва пандемията и стресът в големите градове от бързорастящия брой на новозаразени и жертви. Жилището им се струва тясно за двама души и за 30-килограмов лабрадор. Решават да реализират мечтата си – да напуснат Вашигтон и да си купят ферма. 10-годишният план за ферма се превръща в тазгодишен.

 

barn-1031613_640

 

Господин Ед и госпожа Ед купуват ферма. Имат вече 3 спални и 2 бани. Имотът е 3 акра. Допълнителната малка постройка ще преработят в Airbnb жилище, което да отдават под наем на други градски хора, решили да опознаят фермерския живот.

 

goats-2376144_640

 

Ед продължава да работи по маркетингови проекти от своята ферма. Докато си почива от лаптопа, се разхожда между козите, а после седя на верандата да изпие лате с домашно мляко.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".