Рубрики
Начало » Бизнес » Цветовете на топ 100 марки – ИНФОГРАФИКА

Цветовете на топ 100 марки – ИНФОГРАФИКА

Интересна и много цветна инфографика ни показва цветовете на лого знаците на топ 100 на световните марки в уеб пространството. Прави впечатление, че голяма част от тях са разделени между синьото и червеното.

В синьо са повечето марки, свързани със социалните медии и новите технологии – Фейсбук, Туитър, LinkedIn, Skype, PayPal и други. В лилаво е, например, Yahoo. В червено са няколко телевизии – CNN, BBC, а така също и YouTube. В оранжево е Blogger – блог-системата на Google. Шарени са лого знаците на Google и Ebay.

В тази инфографика не се говори за психология на цветовете, но са добре групирани и когато се видят така систематизирани, човек сам може да си направи изводите защо се е получило такова натрупване. Например, защо дадени индустрии избират конкретни цветове, а други се спират на други.

colours brands

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.