Рубрики
Начало » Бизнес » Две трети от холандците са щастливи да работят от дома си

Две трети от холандците са щастливи да работят от дома си

 

business-man-2452808_640

 

68% от холандците са по-щастливи да работят от дома си, сочи проучване сред 646 души към 30 октомври, цитирано в медиите. В началото на пандемията през април малко над 50% са искали да работят от вкъщи, а сега все повече са щастливи от този си начин на работа.

 

Най-много се радват, че не пътуват до офиса. Този отговор посочват 4 от всеки 5 сред анкетираните.

 

64% обясняват, че в домашния офис по-добре си разпределят времето.

 

Противно на това, че в работното време може да им пречат крещящи деца или да се налага да пускат пералната машина, всъщност близо 40% споделят, че у дома се концентрират по-добре.

 

Основната причина поради, която биха искали да се върнат в офиса, е социалната. На две трети от анкетираните им липсват колегите.

 

60% прогнозират, че в бъдеще все повече работодатели ще предлагат гъвкавост за работа от дома.

 

По време на пандемията холандското правителство постоянно препоръчва да се работи от дома. Дълго време съветът беше „работете от дома колкото може повече“, а вече с нарастването на бройките на заразените при втората вълна стана още по-сериозен: „работете от дома, освен ако е невъзможно“. Ако се появи зараза в офис, той се затваря за 14 дни.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".