Рубрики
Начало » Бизнес » eBay си сменя логото
  • Ново лого на eBay

  • Старо лого на eBay

eBay си сменя логото

Новото лого на eBay много прилича на старото, но буквите не са разбъркани, а са на една линия и подредени, а също така са и по-тънки. За да има наследственост и по-добра разпознаваемост на марката са запазени същите цветове – червено, синьо, жълто и зелено.

Промененият дизайн съответства на новата философия на eBay и по-динамичното бъдеще, заявяват от компанията.

eBay стартира преди 17 години с основната цел да свързва продавачи и купувачи. Прави истинска революция в търговията, а така също дава възможност на много хора да развият собствен бизнес. Над 100 милиона са активните потребители в eBay, а над 20 милиона са продавачите в момента. В последните години обаче настъпват все повече промени покрай новите технологии и новите отношения продавач-купувач. Все повече се налага продажбата на нови стоки на фиксирани цени. Аукционът все още заема голяма място, но конкуренцията с Амазон постепенно променя и първоначалната идея на eBay и вече се търсят по-„изчистени“ предложения и заигравката с наддаването остава на заден план. По тази причина се е преминало и към по-изчистено логото и се изоставя добре познатото ни с буквички нагоре и надолу.

Първите коментари за новото лого са много критични. Повечето потребители не го одобряват, защото е прекалено семпло, демоде и дори се чудят как може да се плаща за изработката му след като това може да се направи и от дете за няколко минути.

Промяната на логото ще се въвежда поетапно във всички сайтове на eBay. Процесът стартира още тази есен.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.