Рубрики
Начало » Бизнес » Да си професионален блогър като Хедър Армстронг от Dooce.com

Да си професионален блогър като Хедър Армстронг от Dooce.com

blogger armstrong

 

„Да, има дни, в които не успявам дори да си съблека пижамата, но това е част от лукса на хората, които работят от дома си“, пише в своя блог Dooce.com Хедър Б. Армстронг (35 г.), известна преди като Хедър Б. Хамилтън. Накратко за нейната професия – тя е професионален блогър. Друг интересен щрих – попада в топ 5 на майките-предприемачи, известни като mompreneurs. Има издадени и две книги. На 35 години е, омъжена, има 2 дъщери.

Денят й минава в правене на снимки, обработване на снимки, писане на статии, мнения, четене и отговаряне на мейли и всичко, което прави човек в един офис. Единствената разлика е, че тя работи от вкъщи, където може да се радва на децата си и да се грижи дори и за кучетата си.

Всичко започва през 2001 година, когато решава да си има блог, в който да пише за попкултурата и музиката. Тогава е все още неомъжена и дори изобщо не се замисля по този въпрос. Работи като уеб-дизайнер в Лос Анжелис и печели добре. Една година по-късно обаче е уволнена, защото пише в блога срещу шефа си и разказва случки от работното си място. Нейният съвет сега е никога човек да не прави такава глупост като нея, освен ако шефът не е наясно.

Постепенно сайтът й добива по-различен облик. Той проследява нейния живот – работеща с добра заплата, уволнена безработна, срещата с бъдещия й съпруг, сватбата, първото дете, депресията след раждането, психиатричното отделение, лечението от рак на кожата, второто дете и … историята продължава.

Армстронг е една от най-влиятелните жени в момента в медиите. Списание Форбс я нарежда на 26 място. Има милионна аудитория. Печели от рекламите в блога си. Има си и постоянни рекламодатели като Dove.

През 2005 година мъжът й напуска работата си и започва да й помага. Двамата работят на пълен работен ден в блога. За тях това е семеен бизнес. През лятото на 2008 година наемат и първия си служител – Кети, която е асистент. Бизнесът продължава да расте и малкият екип имат много работа.

Армстронг обаче осъзнава и цената на славата. По нейн адрес започват да се появяват злобни коментари и чува невероятни измислени истории и клюки за семейството си, дори тъжно споделя какво се носи в публичното пространство за нея. Но смело продължава в своето начинание. Изглежда е намерила верния път.

снимка:  Dooce.com

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.