Рубрики
Начало » Бизнес » Милиардерите боготворят семействата си, споделя бивш иконом

Милиардерите боготворят семействата си, споделя бивш иконом

Иконом на милиардерите споделя 7 важни техни черти

Джим Картър, изиграл ролята на иконома г-н Карсън в британския сериал  "Имението Даунтън" By Frankie Fouganthin (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Джим Картър, изиграл ролята на иконома г-н Карсън в „Имението Даунтън“
By Frankie Fouganthin (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

 

Дейвид Йодовин е бивш иконом на едно от най-богатите семейства в света. Вече е успял да създаде своя компания, която предоставя персонал за грижи за домакинството в богатите семейства. Пред Бизнес инсайдър той споделя своя опит в общуването си с милиардери и какви общи черти е открил при тях.

 

1. Семейството е всичко

Няма смисъл да се трупа богатство, ако нямате близки хора. Така разсъждават ултрабогатите. За тях семейството е ценност номер едно.

 

2. Вие сте никой без вашето здраве

Ултрабогатите са изключително загрижени за своето здраве, за здравето на семейството си и за това на приятелите си. Имат непрекъснато на разположение лекари и медицински сестри.

 

Работодателят на Дейвид Йодовин го научава, че се предоставя на служителите не само заплата, но и пълен здравен пакет. Така се създава култура за грижа към здравето, но и лоялност.

 

3. Хората са си просто хора без значение колко богатство имат

Ако човек се отнася с уважение към другите, те ще го третират по същия начин без значение дали има титли и богатство.

 

4. Спестените пари са си спечелени пари

Ултрабогатите винаги преговарят за намаляване на сумата на услуга или стока без значение, че богатството им е огромно. Те следват максимата, че дори спестените стотинки са си спечелени пари.

 

5. Живейте, за да давате

Ултрабогатите съчетават на пръв поглед несъвместими черти. Изключително са спестовни и преговарят винаги за намаляване на дадена цена, но в същото време са и изключително щедри. Те даряват милиони долари за болници, културни институции, екологични каузи и други благотворителни инициативи.

 

Също така са и изключително щедри към служителите си. Общото мнение е, че работата за дадено богато семейство е като робски труд. Реалността обаче е по-различна, според Дейвид Йодовин. Самият Йодовин зарязва своята финансова кариера на Уол стрийт, за да стане иконом в супербогато семейство. Финансовите параметри на такава служба са наистина бляскави – много висока заплата, щедри бонуси, платени отпуски, медицинско и стоматологично обслужване, луксозни помещения за живеене и много други екстри. Само след година и половина работа като иконом, той успява да започне свой собствен бизнес по предоставяне на персонал за богати домове.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

100 000 паунда заплата за детегледачка дава семейство от Лондон и в добавка – Мазерати

През лятото на 2017 година светът се изуми от обява за детегледачка на богато английско семейство. Обявената заплата беше 100 000 паунда, а сред екстрите имаше и такава, че може да се ползва и луксозното Мазерати.

 

 

6. Животът е красив, както и изкуството

 

Ултрабогатите са изключително големи ценители на изкуството. Преди да работи за това богато семейство, Дейвид Йодовин е разбирал твърде малко от изкуство. След една година и половина служба в обкръжението на частни куратори в къщата, той става все по-голям почитател. Домовете на богатите са изпълнени с невероятни колекции на съвременното изкуство, споделя той.

7. Работата в дома на богато семейство не е непрестижно занимание

 

Често за служители в богатите домове се привличат висококвалифициран персонал от най-добрите хотели и  ресторанти. Новите им работодатели са много щедри и ако им липсва дадено умение или познание, изпращат ги на курсове – кулинарни уроци, школи по добри маниери, семинари.

 

Да се работи за ултрабогато семейство не е елементарно занимание. Изискват се изключително много познания и умения, голяма част от които дори надхърлят тези, необходими за работа в 5-звезден луксозен курорт.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".