Рубрики
Начало » Бизнес » Как да печелите пари, докато спите

Как да печелите пари, докато спите

 

laptop-computer-1245981_640

 

Две идеи си пробиват съблазнитено път в последните години – 4-часова работна седмица и как да се печелят пари, докато човек спи. Ето някои идеи по втората съвременна мечта.

 

Могат ли да се печелят пари, докато човек спи? В последните години това е интересна тема за дискусии и постоянно се добавят нови идеи как може да се осъществи това. Всъщност в ерата на Интернет това е възможно. И то от доста години. Начините са също така известни и често се описват добрите практики. Ето няколко идеи как да се печелят пари, докато човек спи. Разбира се, когато е буден, ще трябва доста да поработи.

 

1. Направете си блог

Това е най-популярният модерен начин. Трябва да си платите за домейн и за хостинг и започвате. Има и безплатни възможности, но ако човек мисли за блога си и като бизнес, по-добре е да инвестира и да има собствен сайт.

Втората стъпка е да писането. Трябва да се пише така, че другите хора да четат. Изглежда лесно като детска игра, но не на всеки му се удава. И все пак това е начинът да се развие хубав блог. Не е задължително човек да е с писателски дарби, за да пише нещо велико. Може да споделя полезна информация. Например, ако е счетоводител, би могъл да вписва ценни съвети и те да са полезни на собствениците на малък бизнес.

Убедете се, че темите, по които пишете, са популярни и привличат вниманието на много читатели.

След като добиете популярност, вече можете да привлечете партньори на сайта, които да рекламират свои продукти или услуги, които ще са полезни за аудиторията ви.

Ако имате блог за счетоводство, можете да рекламирате счетоводен софтуер, например.

 

wordpress-923188_640

 

Можете да печелите чрез афилиейт програми и да получавате комисионна. Получавате уникален код, който се вгражда в сайта ви, и всеки пък, когато от вашия сайт са преминали към сайта на вашия партньор и са купили продукт, вие получавате комисионна.

Ако сайтът ви е достатъчно хубав и популярен, рекламодателите сами ще ви предалагат да рекламират. В началото можете да вземате по-малко за рекламата, но с вашето успешно развитие – цената на рекламата ще се увеличава.

Намерете спонсори – това е по-различен начин за финансиране в сравнение с рекламите. Може да се спонсорира отделна рубрика или целия сайт. Може да бъде еднократно или за по-дълъг период от време. Логото на спонсора трябва да се вижда на сайта ви или при спонсорираното съдържание.

Всички стъпки не са сложни, т.е. не са сложни за възприемане, но относно реализацията има най-различни случаи. Не се подлъгвайте, че всичко е много лесно. Ще ви се наложи да влагате много време и енергия, за да стане блогът ви успешен, а и след това постоянно ще влагате още повече, за да се развива все така успешно.

 

2. Продавайте собствен информационен продукт

tablet-1632908_640

 

Ако сте много добър в дадена област, можете да създадете свой продукт, в който да давате ценни съвети. Този продукт може да бъде книга, електронна книга, видео. Можете да ги продавате през блога си. Това не е лесен начин за печелени на пари, но след като свършите всичко, ще се радвате на постъпленията, дори и докато спите.

3. Създайте общност, в която членството се заплаща

 

Ако сте авторитет в дадена област, можете да създадете общност, в която членството се заплаща. Например, всеки месец се плаща членски внос. Информацията, която се предоставя за членове на общността, трябва да много ценна и полезна. Тя не трябва да е достъпна за другите.

Като пример за добра практика се дава моделът на Тимоти Сайкс, който учи другите как да правят пари.

 

Тим Сайкс източник: Уикипедия

Тим Сайкс
източник: Уикипедия

 

4. Създайте онлайн консултантска дейност

Можете да консултирате хора от цял свят от дистанция. Вие можете да бъдете дигитален номад и да пътешествате по света, а в същото време да си имате стабилни клиенти, които се нуждаят от вашите съвети.

5. Станете виртуален асистент

 

woman-690036_640

 

В днешно време това става търсена професия. Все повече хора не работят в офиси, но имат нужда от хора, които да им организират дейностите. Не е необходимо асистентът им да е в съседната стая. Могат да си намерят виртуален, който да се справя чудесно с тази дейност от разстояние.

 

6. Продавайте ваши снимки

photographer-407068_640

 

Купете си хубав фотоапарат, излезте в парка – снимайте. Разходете кучето – снимайте. Поиграйте с децата си – пак снимайте. Отидете на пазар – снимайте. После сгответе – отново снимайте. Вашето ежедневие и вашите снимки може да се окажат нещо много ценно и харесвано от други хора, които се нуждаят от такива снимки.

 

7. Правите си селфи с нови дрехи – печелите пари

 

selfie-1022967_640

 

Младите момичета често обичат да ходят по магазините и да мерят дрехи, а след това и да си правят селфита. Оказва се, че могат да печелят от тази своя страст. В днешно време все повече се цени как стои дадена дреха върху обикновен човек в обикновена среда, отколкото на манекен на подиум. А така също младите повече искат да виждат как дрехата стои на блогър и влогър, когото следят, отколкото в някое престижно модно списание.

 

8. Отворете онлайн магазин

Това може да изглежда сериозно начинание, но в ерата на Интернет всичко може да се окаже далеч по-лесно.

 

9. Продавайте старите си дрехи, бижута, вещи в други сайтове

 

Това вече е навлязло отдавна. Особено при майките с малки деца. Бебета бързо растат и техните запазени дрехи, играчки, колички и други бебешки принадлежности бързо могат да си намерят нови купувачи. Но интерес има и към други стоки – например дрехи на известни модни дизайнери, стари бижута. Всъщност вероятно за всичко може да се намерят купувачи.

 

necklace-702273_640

 

10. Създайте нещо ново и го продайте

Има невероятно красиви неща, които се творят, и после не само веднага си намират купувачи, но има и лист на чакащите. Например платнените кукли са много търсени. А има и още много такива интересни предложения, които се радват на голям успех в интернет.

 

11. Създайте приложение и го продавайте

whatsapp-1212017_640

 

Това е работа, която е препоръчвана за студенти. Могат да се докарват допълните доходи, а може и приложението да има по-голям успех, което да доведе до сериозни постъпления.

 

12. Продавайте тениски и сувенири онлайн с желана картинка

Този бизнес е вече добре познат. Също е много харесван от млади хора.

 

13. Станете посредник

Развийте посреднически бизнес, от който всички да имат полза. Например, захванете се с бизнес за разхождане на кучета. Наемете хора, които да го вършат. Или пък предлагайте уеб дизайн. Можете да „ааутсорснете“ задачата на други като намерите хора, които да я свършат за по-малко пари, отколкото сте се договорили. В нашия глобален свят такъв тип предприемачи могат да наемат хора от държави с по-нисък стандарт на живот, а те да свършат тази дейност, която не изисква физическо присъствие.

 

14. Станете учител

hong kong uchitel

Не става дума за учители, които влизат в час и преподават на около 20-30 ученици. Става дума за учител, който преподава онлайн или записва лекциите си и после ги продава на други курсисти. Може да разработи видеоуроци и да печели от това.

15. Станете инвеститор

 

Открийте компания, чиите идеи ви допадат и инвестирайте в нея. Вие ще сте предоставили на тези хора капитал, а те ще вложат повече усилия, за да има фирмата печалба. Поемате ролята на доброто момче, а всъщност не влага никакви усилия, но после печели.

 

Предложенията са описани в Entrepreneur, The Penny HoarderAddicted2successSavethestudentInc.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".