Рубрики
Начало » Бизнес » Как се развива Windows през годините?

Как се развива Windows през годините?

windows

Ако погледнете инфографиката по-долу, ще видите как се е развила операционна система Windows. Интересно е обаче и как се променят и самите потребители. Това не е акцентът на инфографиката, но определено е забавно да се погледне и от този ъгъл.

Инфографиката е разработена от Freemake – компания за безплатен софтуер.

Първата илюстрация показва дебюта на Windows през 1985 година.

Следващата спирка е през 1995 година, където виждаме и допълнителна информация – какво е било популярно по това време. Така Windows 95 стои редом с 3,5-инчовата дискета и с логото на компютърната игра Doom.

Три години по-късно се появява Windows 98, а потребителят вече прави своите първи стъпки в Интернет и в Yahoo.

Новият век идва с Windows 2000, който е в компанията на Google.

Следващите спирки са ни далеч по-близки и познати  Windows XP, Windows Vista, Windows 7. Вече те са в компанията на социалните мрежи, преносимите компютри и т.н.

Разбира се, тази инфографика не обхваща всички версии и етапи в развитието на тази операционна система, но е интересна като ретроспекция и как всички и всичко се е променяло.

windows info

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Полетата са маркирани като задължителни *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>