Рубрики
Начало » Бизнес » 90% от малкия бизнес в САЩ е в социалните медии

90% от малкия бизнес в САЩ е в социалните медии

facebook

„Там, където са ни потенциалните клиенти, там сме и ние“ – споделя участник в проучването на Manta, в което са се включили 614 малки фирми. Разбира се, става дума за САЩ, но подобни тенденции са важни и оказват влияние в световен мащаб.

90% от анкетираните са заявили, че имат профили и страници в социалните медии и все повече обръщат внимание на този вид общуване. За повече от половината от тях онлайн комуникацията е също толкова важна колкото и междуличностната. 42% заявяват, че една четвърт от новите им клиенти са ги открили през социалните медии. Възможността да се появят нови клиенти е най-важната харектеристика на онлайн общуването за малкия бизнес. Също 42% намират присъствието си във Фейсбук за ценно. Сайтовете на фирмите и Фейсбук се определят като най-полезните в интернет комуникацията, а най-безполезни за тях се оказват популярните сред потребителите Pinterest и Groupon.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.