Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID+ » COVID и работа от дистанция » Марк Зукърбърг: Бъдещият хоум офис ще бъде във виртуална и в обогатена реалност

Марк Зукърбърг: Бъдещият хоум офис ще бъде във виртуална и в обогатена реалност

„Трябва да се телепортираме, а не да се транспортираме!“

clouds-1845517_640

 

„Трябва да се телепортираме, а не да се транспортираме!“ – това заяви създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг по време на участие в социалната мрежа Clubhouse.

 

Работата в бъдещето ще бъде от дистанция и във виртуална и в обогатена реалност, смята Зукърбърг.

 

Изводите, които правим по време на пандемията, са, че не е необходимо служителите да се обвързват с физически места и с офиси, тъй като виртуалната и обогатената реалност позволяват на всеки да живее навсякъде и да присъства, където пожелае, убеден е Марк Зукърбърг.

 

Освен свободата на месторабота и местоживеене се отчитат и други предимства: подобрена производителност на персонала, намалени емисии в околната среда.

 

За да се адаптират към виртуалната и обогатената реалност, екипите на Facebook Reality Labs се фокусират върху осигуряване на присъствие без физическо преместване при работата от дистанция.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".