Рубрики
Начало » Бизнес » Най-добрите 7 метода за печелене на пари онлайн

Най-добрите 7 метода за печелене на пари онлайн

 

man-597178_640

 

Как се правят пари онлайн?

 

Печеленето на пари от онлайн бизнес не е много по-различно от това в реалния живот, споделя онлайн предприемачът Даниел Дипиаца пред сайта Entrepreneur.

 

В днешно време много експерти говорят за изграждане на онлайн бизнес, но забравят да опишат най-важните подробности как се прави това, споделя Дипиаца. В същото време начинаещите онлайн предприемачи винаги задават един и същ въпрос:

 

„Как всъщност се правят пари онлайн?“

 

За начинаещ онлайн предприемач не е много ясно как от едно въображаемо Интернет пространство може да направи бизнес, от който да се печелят пари, с които да си купува истински продукти като храна и други неща.

 

Най-голямата грешка на начинаещите онлайн предприемачи е, че те се опитват само да правят пари. Няма как да стане по този начин. Интернет не е безличен субект, от който всеки извлича пари, когато си пожелае. Интернет е съставен от хора. Интернет е начин да се свържете с тези хора. Това са хората, които четат вашите статии, гледат вашите видеоклипове, слушат вашия глас.

 

Следващият въпрос, който задават начинаещите онлайн предприемачи, е:

 

„Как мога да направя пари с този блог, подкаст, YouTube канал?“

 

По-правилният въпрос е:

 

„Как мога да увелича аудиторията си, която обича моята работа, но и би купила нещо от мен?“

 

Какво означава това?

 

Интернет не е нещо специално. Това е място, където можете да създадете бизнес по същия начин както и в реалния живот. Основното предимство е мащабът. Когато напишете статия или публикувате видеоклип, вие можете да достигнете до огромна аудитория.

 

В онлайн бизнеса е същото като при бизнеса в реалния живот. Има много ангажирани предприемачи, има и такива, които не са. Разликата с реалния живот е, че в Интернет мащабът на вашия онлайн бизнес може да бъде голям.

 

Първата цел на всеки онлайн предприемач трябва да бъде изграждане на аудитория, на която да помагате с това, което предоставя. Чак тогава трябва да мисли за монетизиране.

 

И отново следва въпросът:

 

„И как да направя пари онлайн?“

 

След като изградите своята аудитория и им предоставяте нещо ценно чрез своя блог, подкаст, видеоканал, вие вече можете да помислите как да печелите от своя онлайн бизнес.

 

Дипиаца оформя 7 основни начина как предприемачите да печелят онлайн. Според него това са най-добрите методи за печелене на пари онлайн.

 

 

Най-добрите 7 метода за печелене на пари онлайн

 

 

1. Създайте информационни продукти, които да помагат на хората

 

Ако сте например готвач, който може да готви здравословни ястия, може да създадете електронна книга с рецепти или направите видеокурс за приготвяне на здравословни храни.

 

Самият Дипиаца е създал онлайн курс, с който помага на хората на свободна практика да развият успешни бизнес умения.

 

Най-важното е човек да знае какви празнини има на пазара и да ги запълни. Ефектът ще бъде поразителен.

 

2. Продавайте продукти, които решават даден проблем или просто забавляват.

 

Защо не отворите онлайн магазин?

Има изобилие от празнини на пазара, които чакат да бъдат запълнени.

 

3. Създайте събития или преживявания

 

Защо не съберете хора, който заедно да правят нещо или да се забавляват?

 

Семинарът е познат от години и е добра идея.

Но това не е единственият начин за монетизиране на преживявания. Вече има и далеч по-забавни идеи.

 

Например сайтът Under30CEO е измислил следния бизнес модел:

събира млади хора, създава общност и заедно пътешестват по света. Самият Дипиаца ходил с тях до Никарагуа и изкарал чудесно.

 

4. Онлайн услуги и консултации

 

Вие сте най-големият си ресурс. Хората, които ви четат блога или гледат вашия YouTube канал, биха се радвали да научат повече от вас. Особено ако информацията, която сте предоставяли безплатно, вече е платена.

 

Ето съветите на Дипиаца как да започнете с онлайн консултациите:

 

Първият въпрос, който трябва да се запитате:

 

Някой плаща ли ми за моите знания?

 

Повечето хора знаят много и има кой да плати за тези знания или умения.

 

Най-честият случай е:

 

Вие работите за някоя фирма и вашият шеф ви плаща за вашите знания, умения.

Внимателно проучете кои ваши знания, умения са най-ценни, за които ви се плаща.

 

Дипиаца започва своя онлайн бизнес с консултации, с които подготвя за тестове за прием в колежи. Установява, че на етапа, в който иска да прави онлайн бизнес, е най-добър в тази област. Поставя си първо тарифа от 18 долара, а в някои случаи после тя е стигала и до 1000 долара.

 

5. Реклама

 

Аудиторията ви расте, а така също и трафикът ви. Можете да осребрите това като поставите реклами на вашата платформа. Това ще ви помогне да поддържате на първо време поне сайта си, а постепенно може и да започнете да печелите.

 

В медийното пространство това е добре познат метод от години. По същия начин се издържат отдавна телевизионните канали, радиостанции и вестници.

 

Всички, които искат да имат достъп до вашата аудитория, могат да си платят за реклама, но тя трябва да съответства на интересите на вашата публика и на ценностите, зад които заставате.

 

6. Партньорски промоции и партньорства

 

Нямате продукт, който да продавате. Не можете и да предложите услуга. Но пък имате достатъчно трафик за генериране на приходи от реклама.

 

Можете да свържете своята аудитория с продукти и услуги, от които се нуждаят.

 

Дипиаца дава пример с Интернет сайта Pat Flynn, който си партнира с хостинг компания. Сайтът харесва и използва услугите на хостинг компанията. Препоръчва я на своята аудитория. Ако някой читател закупи хостинг услуги през определен линк, който е поместен в сайта, Pat Flynn печели по 65 долара от хостинг компанията. Читателят, който е закупил услугата, не плаща нищо допълнително. Общите приходи на сайта са 83 000 долара, от тях 38 000 долара идват от партньорството им с хостинг компанията.

 

7. Хибриден вариант

 

След като успеете да развиете един от горните модели за печелене на пари онлайн и вие имате последователен, предсказуем успех, вече може по-спокойно да помислите и за други варианти, за да не сте зависим само от един източник на приходи.

 

Например, след като някои YouTube звезди успешно монетизират видеоклиповете си, те започват да създават продукти със своята марка, които с радост се купуват от феновете им.

 

И за финал

 

Запомнете!

 

Няма нищо по-специално в печеленето на пари онлайн. Хората правят същите неща онлайн, каквото са правили години наред и офлайн. Разликата е само в мащаба, който онлайн бизнесът може да достигне.

 

Възможностите да печелите от вашия блог, сайт, подкаст, видеоканал, онлайн магазин най-често зависят от способностите ви да предоставяте нещо ценно на вашата аудитория и да имате връзка с нея. Първо се концентрирайте върху тези базови неща. Помагайте на хората с информацията, която предоставяте. Изградете доверие. Това отнема много време. Не губете кураж. Когато имате своята аудитория, давате й нещо ценно, получите доверие, едва тогава горните методи за печелене от онлайн бизнес ще са ви от полза и ще се уверите, че са успешни.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.