Рубрики
Начало » Бизнес » Работещите от вкъщи са по-продуктивни, сочи анализ на Водафон

Работещите от вкъщи са по-продуктивни, сочи анализ на Водафон

 

apple-1868496_640

 

Работещите от вкъщи са по-продуктивни, сочи анализ на Водафон. Компанията е една от първите, която е позволила на служителите си от колцентъра да работят от дома си, припомнят медиите.

 

С 9% по-високи са резултатите на работещите от дома по показателя Net Promoter Score в сравнение с тези, които са работили в офисите.

 

Разговорите на работещите от дома са били с 23 секунди по-кратки.

 

По този начин служителите, трудещи се в домашни условия, се оказват по-продуктивни.

 

Работата от вкъщи води до по-голяма производителност, тъй като хората правят по-малко почивки, могат да се концентрират по-добре, вече не трябва да се притесняват от пътуването до работа всеки ден и следователно могат да отделят достатъчно време за самата работа.

 

По-високата производителност означава и по-щастливи работодатели и служители. Работодателите също така харчат по-малко за скъпи офис площи и оборудване. Част от спестените пари биха могли да отидат и за предоставяне на надбавка на служителите за ток, интернет и оборудване на домашния офис.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".