Рубрики
Начало » Бизнес » 5 златни идеи за стартиране на успешен и печеливш бизнес от вкъщи

5 златни идеи за стартиране на успешен и печеливш бизнес от вкъщи

Как да стартираме успешен и печеливш бизнес от вкъщи като солопредприемачи?

home-office-1034939_640

 

1. Създайте продукт или услуга въз основа на собствените си проблеми в ежедневието

 

Трябва ви някакъв продукт или услуга, издирвате, но няма или трудно се намира. Тогава вместо да се ядосвате, трябва лампичката да ви светне – това е вашата идея, която може да ви изгради успешен и печеливш бизнес.

Катрин Круг имала силни болки в гърба и не можела да работи на бюро дълги часове. С помощта на дизайнери тя създала продукт, който решава нейния проблем. След това описала идеята си в Kickstarter и събрала за проекта си 1 200 000 долара, с които стартирала бизнес. Сега работи като солопредприемач и ръководи бизнес за милиони от дома си в Сан Франциско.

Кели Лестър е домакиня и майка на 3 деца. Срещала трудности как да опакова храната за училище на децата си. Тя измислила да направи кутии в японски стил за опаковане на храна.

 

MomBehindEasyLunchboxes

 

В момента тя се радва на успешен бизнес EasyLunchBoxes за над 1 милион долара. Превръща се еталон за майка предприемач.

Вероятно и вие имате належащи нужди във вашето ежедневие. Така че дръжте очите си отворени, защото вдъхновението може да дойде във всеки един момент.

Повечето успешни бизнеси, дори и някои големи, са стартирали, за да решат някакви лични проблеми, пред които са се изправяли техните основатели.

 

2. Ако познавате дадена ниша добре, създайте нещо свое

 

Алън Уолтън е успешен солопредприемач, а дори още няма 30 години. Преди това е работил в магазин за продажба на камери за сигурност. Много добре знаел какво търсят клиентите. Натрупал спестявания от 1000 долара, напуснал и създал свой собствен онлайн магазин.

Ако имате знания и опит в дадена ниша, много добре ще знаете какво търсят клиентите. Можете да си създадете собствен магазин, собствен сайт и да си изградите собствен бизнес.

 

young-791849_640

 

3. Използвайте технологиите, за да развиете своите идеи, умения, знания в успешен бизнес

 

Вече имате натрупан опит в реалния свят, можете да направите следващата крачка като съвременник на модерните технологии.

Използвайте технологиите, за да достигнете до много по-голяма аудитория отколкото ви е възможно чрез прекия контакт.

Дан Межерицки е бил личен треньор. Използва своите умения, за да създаде собствен бизнес. Марката вече е известна – Fitness on the Go. Има над 120 лични треньори. Той успява с франчайз бизнес модела франчайзинг. Бизнесът му носи по няколко милиона печалба на година, според Форбс.

 

 

Рейчъл Чарлъпски е работила като детегледачка, докато е студентка. Решава да стартира бизнес и в помощ са й технологиите. Сега има успешен бизнес с детегледачки и за нея работят 1500 души. Предоставя детегледачки на родителите, когато имат официални събития, сватби, когато са на почивка в хотел, когато се налага грижа за децата след училище.

Алисия Шафър прави по 80 000 долара на месец и към 1 милион долара на година от продажба на плетени диадеми, ленти, шалове, калцуни и бижута. Продава ги до 2011 г. през Etsy, а вече само през свой собствен онлайн магазин. Има милиони клиенти.

 

lenti pleteni

 

В медиите пише, че Алисия Шафър печели два пъти повече от американския президент.

(Интересен коментар за Алисия Шафър можете да прочетете тук.)

 

Изводът е:

Ако имате умения в дадена област, технологиите могат да ви помогнат да създадете бизнес и бързо да се разраснете, да имате много клиенти от различни държави.

 

4. Създайте онлайн курс

 

Притежавате ли умения, с които да преподавате на други хора?

Ако отговорът е положителен, значи сериозно можете да се замислите да създадете онлайн курс. Разгледайте SenseiFedora и Udemy.

Има хиляди примери за успешни онлайн курсове, които са се превърнали в успешен и печеливш бизнес.

Например, бивш гимназиален учител по математика от Кембридж Роб Пърсивал (възпитаник е на Кембридж) прави по 1 милион на година от своите онлайн курсове по програмиране. Има 50 000 ученици.

 

 

Правилото при създаване на курсове е, че колкото повече един курс помага на другите, толкова е по-желан, по-успешен и съответно по-печеливш.

 

5. Помислете за издаването на електронна книга

 

Живеем във времена, в които издаването на книга не е сложен процес и всеки може да опита да създаде своя книга. Разходите за електронна книга са минимални. А благодарение на технологиите можете да я разпространите до милиони хора.

Прегледайте Amazon Kindle, Goodreads, Kobo Writing Life, където има платформи за е-книги, както и общности от читатели.

И тук има успешни истории.

Аманда Хокинг е публикувала вече няколко заглавия в Амазон и вече е спечелила 2 милиона долара от тях. Преди това се е опитвала да публикува книга, но била отхвърлена от всички литературни агенти, с които се е свързала.

 

amanda amazon

 

Ако тази идея ви е харесала, прочетете съветите на Гай Кавазаки, автор на 13 книги, как сам човек да си издаде електронна книга.

 

 

Кавазаки дава тактически и практически насоки. Има и готови темплейти за ползване.

 

„Какъвто и начин да изберете да стартирате на бизнес от дома си, само с ентусиазъм няма да стане“, категоричен е Раул Варшнея, оформил в сайта Entrepreneur горепосочените 5 златни идеи за стартиране на успешен и печеливш бизнес.

„Трябва да работите ден след ден, да подобрявате нещата и да вървите непрекъснато напред“.

 

И малко статистика от САЩ, които задават тенденциите по отношение на работата от вкъщи, предприемачеството и ползването на технологиите за стартиране или разрастване на бизнес.

Солопредприемачите, които работят от дома си, стават все по-популярни и има доста добре печелещи.

200 000 солопредприемачи печелят между 500 000 и 999 999 долара на година.

400 000 солопредприемачи печелят между 250 000 и 499 999 долара на година.

 

Не е необходимо човек да става шеф на огромна компания, за да има високи доходи и да печели добре. Важно е умело да използва знанията, опита, уменията си, да се оглежда и ослушва за възможности, да ползва новите технологии, бързо да реагира, да е смел и при упорита работа, може да се радва на успешен бизнес от вкъщи, който да му носи и наслада, и високи доходи.

 

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.