Рубрики
Начало » Бизнес » Милиардерът Уорън Бъфет има 20 костюма, но не е плащал за нито един от тях

Милиардерът Уорън Бъфет има 20 костюма, но не е плащал за нито един от тях

 

Бил Гейт и Уорън Бъфет  снимка: Michael Hsing/Wikipedia

Бил Гейт и Уорън Бъфет
снимка: Michael Hsing/Wikipedia

 

Животът на скромния милиардер Уорън Бъфет е изпълнен с интересни факти, които често са изключително любопитни. Ето един от тях.

 

Уорън Бъфет притежава 20 костюма, но никога не е плащал за тях. И още нещо любопитно. Всички тези костюми са дело на един и същ дизайнер – мадам Лий. И зад този любопитен факт се крие интересна история.

 

Всичко започва при едно негово пътуване в Китай. Пристихнал в хотела си. Две момчета нахлули в стаята му и започнали да му вземат мерки. След това му дали една книга и му казали:

 

„Изберете си костюм. Мадам Лий иска да Ви даде един“, споделя Бъфет пред CNBC.

 

Без да се среща с мадам Лий Бъфет си избрал един. След време си избрал и друг. Накрая все пак се срещнал с мистериозната дизайнерка, развили професионални отношения, а тя продължила да му изпраща костюми. Мадам Лий присъства вече на годишните срещи, организирани от Уорън Бъфет, а дори започнала да прави костюми и за други успешни мениджъри като Бил Гейтс, който е голям приятел на Бъфет.

 

Уорън Бъфет е американски инвеститор, бизнесмен и филантроп. Считан е за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари. Той е вторият най-богат човек в САЩ (към март 2017 г.). Богатството му се оценява на около 78,7 милиарда щатски долара, а през 2008 списание „Форбс“ го определя като най-богатият човек на света.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".