Рубрики
Начало » Бизнес » Как една майка предприемач в Лос Анджелис стартира бизнес докато си гледа децата

Как една майка предприемач в Лос Анджелис стартира бизнес докато си гледа децата

 

whatsupforkids

 

През 1995 година Кети Александра живее в Чикаго. Има малки деца, за които непрекъснато търси забавления и развлечения. Трудно намира подобна информация. Затова взема всичко в свои ръце и стартира инициатива – отпечатва 1000 брошури „What’s Up For Kids“ и ги разпространява из района.

Скоро се преместват в Лос Анджелис, където продължава инициативата си. Денем се грижи за децата, а нощно време е редактор. Трудът й скоро е оценен. Изданието й става популярно сред родителите на малки деца в Лос Анджелис. Сайтът й http://whatsupforkids.com/ се радва на огромен трафик. Работи от вкъщи и на гъвкаво работно време. Изданията й се издържат от реклами. Дава възможност за публикуване на новини и съобщения, а и най-важното – предоставя шанс на други майки на малки деца да започнат своя бизнес от вкъщи като станат редактори в „What’s Up For Kids“.

„Стартирах, когато имах две деца на 3 и 1 години. Сега вече са три и са тийнеджъри, но все още се нуждая от своята свобода, която ми дава работата ми и гъвкавото ми работно време, за да мога да ги посещавам в колежите“, пише Кети Александра на своята страница. И насърчава младите си последователки: „Всичко, от което се нуждаете, е компютър и интернет“.

Изданието й е вече на 32 страници с лъскави страници и много реклама на компании и събития от района. Определена е като майка-предприемач (mompreneur) номер 2 в миналогодишната класация на http://www.babble.com.

 

 

източник и снимка: http://whatsupforkids.com/

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.