Рубрики
Начало » Блог » 3 празнични препоръки, които ми дадохте, опитах и съм доволна

3 празнични препоръки, които ми дадохте, опитах и съм доволна

 

christmas-3015798_640

 

Тези дни се допитах до приятелите на Данибон по 2 въпроса – за избор между две книги и за избор на новогодишно меню. Доверих се изцяло на препоръките. Опитах и съм много доволна от това, което пробвах.

 

1. Коледна книга

 

Чудих се между две книги. Препоръчахте ми „Да пропуснеш Коледа“ на Джон Гришам.

 

Послушах ви. Книгата ми допадна. Няма я излишната сладникава истерия около коледните празници, а е изпълнена с приятен хумор. Чудя се как съм пропуснала толкова години това четиво. Чета лежерно. Книжката не е голяма, но имам още малко до финала.

 

Видях в един от коментарите, че пишеше, че по книгата има и филм (Christmas With The Kranks). Изкуших се и вчера го предложих за семейно гледане. Хареса ни и се посмяхме доста.

 

Книгата обаче е с доста по-фин хумор, който повече ми е на сърце.

 

2. Новогодишно меню от хубав и сигурен ресторант в София с доставка до дома

Хубави препоръки получих за „Ahora“. Не го познавам като ресторант. Разгледах менюто и наистина беше интересно.

 

Не гледам телевизия от години и не знаех, че собственичката е победителка от „Мастър шеф“. Днес (какво съвпадение!) видях статия в „Дневник“ за ресторанта, допадна ми какво се разказва в публикацията. Пак прочетох препоръките на Фейсбук страницата на Данибон, споделих менюто с момчетата у нас и след одобрение от тяхна страна, поръчах. Очаквам на 31 декември гозбите. Много се надявам да ми хареса.

 

3. Хубав ресторант с италианска кухня

 

Сред препоръките за ресторант с хубава храна и доставки за дома, имаше и такава за италианския Felicita. Нямам представа как сме пропускали досега това заведение, тъй като сме почитатели на хубавата италианска кухня. Тази вечер обаче реших, че ще поправим тази грешка. Бързо обясних у нас, че имам гореща препоръка да се пробва храната от Felicita. Поръчахме различни пици. Ухаеха. Много вкусни бяха.

 

Аз избрах „Маринара“. Обичам да тествам италианските ресторанти точно с тази пица. Ако не знаеха какво представлява, значи не разбират много от италианска кухня. Пицата беше много вкусно. Единствено имаше добавена и моцарела, а в Неапол не се слага. Чесънът обаче се съчетаваше изключително добре с другите съставки. Заявих, че така с моцарела доста подхожда на моя вкус, макар че и оригиналният вариант също го харесвам. Всички у нас заключихме, че пиците на тази пицария са много добри. Друг път ще тестваме и другите ястия.

 

И в статията за коледните ястия, и в тази за новогодишните има препоръки за много хубави заведения. Решила съм да опитам всяко от тях. Разгледах предложенията им и много ми харесаха всички. Имах нужда да опитам нови неща и тези идеи идват в най-подходящото време.

 

Благодаря за препоръките! Оценявам високото ниво на вкус. Обичам да научавам за нови неща от интелигентни хора с усет към хубавите неща в живота.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".