Рубрики
Начало » Блог » Биляна Бонева и Милен Атанасов » Биляна Бонева: Подкрепете мокените като гласувате за проекта Global Purpose

Биляна Бонева: Подкрепете мокените като гласувате за проекта Global Purpose

 

Screenshot from 2021-02-08 22:29:26

 

Журналистката Биляна Бонева, съавтор на „Пътешествия за мечтатели“, призова да подкрепим мокените като гласуваме за проекта Global Purpose. Биляна разказва за последните морски номади в книгата.

 

Биляна Бонева:

 

Щастлива съм, че познавам мокени, и че те станаха част от „Пътешествия за мечтатели“.

Перфектни гмуркачи, от последните морски номади на Земята – учените ги определят като „свръх хора“. Може би, светът щеше напълно да ги забрави, ако не беше унищожителното цунами през 2004 г. Тогава единствено мокените оцеляха в района. А причината беше, че познават Океана.

Сега мокените имат нужда от помощ, за да съхранят културата си и да изчистят от отпадъци водите край островите на Андаманско море. Нуждаят се от подкрепа, за да получат финансиране от 5 000$.

Гласуването отнема секунди. Необходимо е да бъде подкрепен проекта Global Purpose. ❤️

https://act.seaturtles.org/page/25414/survey/1

 

Аз гласувах. Отнема наистина секунди. Вписва се име, държава, мейл и се посочва Global Purpose.

 

 

Щастлива съм, че познавам мокени, и че те станаха част от „Пътешествия за мечтатели“. Перфектни гмуркачи, от последните…

Posted by Biliana Boneva-Atanasova on Monday, February 8, 2021

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".