Рубрики
Начало » Блог » Биляна Бонева и Милен Атанасов » БНР: Журналистите Биляна Бонева и Милен Атанасов събраха 19 вдъхновяващи истории в книга

БНР: Журналистите Биляна Бонева и Милен Атанасов събраха 19 вдъхновяващи истории в книга

 

 

Журналистите от БНТ Биляна Бонева и Милен Атанасов събраха 19 вдъхновяващи истории на хора със свободен дух в книгата „Пътешествия за мечтатели“, информира Българското национално радио. Всеки от разказите в нея съдържа много други истории, които не престават да дават начало на още по-нови истории. Очаква се книгата да бъде в продажба от 14-и декември.

 

„Години наред събирахме подобни истории. Те ни намираха в нашето ежедневие и докато много дълго време се възхищавахме и вдъхновявахме от хората, носители и герои на тези истории, в един момент се запитах защо да не опиша как ми влияят на мен, за да може през един такъв разказ да се вдъхновят повече хора, нещо, от което имаме нужда в наши дни“, каза Милен Атанасов.

 

Това са личности и пътешествия, които ни вдъхновиха, допълни Биляна Бонева:

 

„Една от любимите ми истории е за последните морски номади, с които общувах и имах невероятен шанс да се свържа напълно виртуално. Те обитават водите край Тайланд и става въпрос за най-добрия гмуркач в този район и затова реших да разкажа тяхната история, защото това е едно изчезващо племе, което е уникално, но все пак се адаптира към съвременния живот. Живеят в лодки“.

 

Биляна е моя сестра (аз съм по-голямата с 2 години). Милен е мой зет.

 

Чуйте ги по Българското национално радио >>

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".