Рубрики
Начало » Блог » „Богаташки проблеми“ и защо Кити Бинг ми стана симпатична

„Богаташки проблеми“ и защо Кити Бинг ми стана симпатична

 

bogatashki problemi

 

Вчера приключих „Богаташки проблеми“. Определено много ми харесва.

 

Един образ ме накара доста да се замисля – този на красивата китайка Кити, която се омъжва само за богати мъже. Тя иска да успее в живота. И децата й също. Дори момченцето й се казва Харвард.

 

Като е била малка, винаги е разчитала на образованието. Майка й я учила, че това е най-важното. И така до момента за кандидатстването. Кандидатства, бори се за една единствена брой от квотата за тяхната област. Тя е дадена на момче с връзки. Кити не се отказва и си търси свои варианти за успех. На този етап в живота й не е наблегнато, но аз го забелязах.

 

На моменти исканията на Кити са абсурдни – например веднага да има благородническа титла, но колкото и смешно да е, имам усещането, че тя не е изобщо лош човек. Стана ми дори симпатична и интересна.

 

Колкото и комично да звучи животът на богатите китайци, не може да им се отрече, че държат винаги много на образованието. Искат едновременно и богатство, и красота, и образование. Искат да бъдат допуснати до елитните социални кръгове. Стремят се да опознаят изкуството и стъпка по стъпка се учат на стил. Имат голяма амбиция за успех. И хубавото е, че се вслушват в ценни съвети и за изненада на всички май успяват.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".