Рубрики
Начало » Блог » „Бургундските дневници“ – книга за почитателите на френските вина и история

„Бургундските дневници“ – книга за почитателите на френските вина и история

 

burgundski dnevnik4

 

Книгата ми хареса. Току-що приключих последните редове. Ако обичате хубавите френски вина и живота във Франция, ще ви допадне. Очаквах леко лятно четиво, но имаше дълбочина – и за виното, и за историята на Франция. Действието се развива в наши дни и през 40-те години. Характерите, особено през окупацията по време на Втората световна война, не бяха черно-бели. Имаше и тъжната история как френски майки и жени се е налагало да излизат с немски войници, за да имат храна за децата им, а после след 1945 г. отношението към тях е било брутално и унизително.

 

burgundski dnevnik4

 

Понякога ме притесняват американските съвременни писателки с по-наивния си поглед за живота. Но сега не беше така. Дори в един момент се зачудих дали писателката не е французойка, защото имаше дълбочина и познания.

 

burgundski dnevnik

 

Ан Ма се оказа журналист за престижни издания, писател и съпруга на дипломат. Живее в Париж и Вашингтон. Явно владее прекрасно френски и познава добре френските вина, ястия и история. Много начетена дама от американо-азиатски произход с усет за добър стил, добър живот и доброто писане.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".