Рубрики
Начало » Блог » Биляна Бонева и Милен Атанасов » Честит рожден ден на Милен Атанасов!

Честит рожден ден на Милен Атанасов!

 

biliana boneva milen atanasov

 

Днес рожден ден има журналистът от БНТ Милен Атанасов – международен редактор в „По света и у нас“, съавтор на подкаста „Американска мечта“, а преди това на предаването „Зелена светлина“. В последния месец често ви разказвам за него покрай книгата, която издадоха заедно с Биляна Бонева – „Пътешествия за мечтатели“.

 

Милен е истински вдъхновител, изключително начетен и образован, с ясна философия за живота – човек трябва да се движи – и физически, и интелектуално.

 

„Движете се, не спирайте да се движите! Движете се днес, защото можете! Движете се така, сякаш самият Бог ви гледа!“

 

pateshestviq

 

Можете често да го засечете с велосипеда му на път телевизията.

 

„Ако трябва да избирате между колата и велосипеда – вземете велосипеда. Ако има асансьор и стълби – качете се по стълбите. Тичайте, скачайте, танцувайте!“

 

Или да го видите как изпълва с дълбочина и познание всяка тема, с която се захване – международни новини, екология, електромобили и какво ли още не.

 

Избери да се отърсиш от маловажното. Уважавай и ухажвай идеите си. Избери да се движиш нестандартно.

 

milen atanasov 1

 

Ако в наше време съществуват ренесансови личности с богата култура и правим списък на хората, които ще попаднат в тях, Милен със сигурност ще да присъства там. Преводач на енциклопедии от френски, известен радиоводещ, дългогодишен телевизионен журналист и водещ, международен редактор, автор на телевизионни предавания и филми, а вече и съавтор на книга. Говори ясно. Притежава невероятен глас – един от най-приятните и запомнящи се гласове в ефира. Знае много и при всяко общуване с него, човек научава много. С много приятно чувство за хумор. Изключително добър човек, на когото винаги може да се разчита.

 

Ако някой напише продължение на книгата „Пътешествия за мечтатели“, Милен Атанасов ще присъства в тази творба. Мечтател, новатор и вдъхновител, който ще ви ентусиазира да станете от удобното си местенце и да направите нещо не само за себе си, но и за света.

 

Биляна Бонева, Ирина Атанасова и Милен Атанасов

Биляна Бонева, Ирина Атанасова и Милен Атанасов

 

Имам щастието този неверояен човек да е член на нашата фамилия. Той е съпруг на сестра ми – Биляна. Двамата са чудесен екип и в телевизионните проекти, и в написването на първата им книга, и в живота като семейство, част от което е и дъщеричката им – Ирина, която от малка поема много от журналистическата професия на родителите си.

 

Честит рожден ден, Миленчо! Желая ти здраве, семейно щастие и любов, успехи, удовлетвореност, творчески вдъхновения, още много телевизионни проекти и нови книги! И най-вече: „Ти само се движи!“. Весел празник!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".