Рубрики
Начало » Блог » Честит рожден ден, Николай Благоев! (2017)

Честит рожден ден, Николай Благоев! (2017)

 

Ники на 1 година, на 11 години, на 14 години, а днес вече и на 17 години

Ники
на 1 година, на 11 години, на 14 години, а днес вече и на 17 години

 

15 март е много специален ден в нашето семейство. На тази дата е роден големият ми син Ники. Празник е и за цялата ни фамилия. Ники е първороден син, първи внук и дори първи племенник.

 

Днес Ники става на 17 години. През всичките тези години винаги успява да ни изненада с нещо интересно и доста често неочаквано, но приятно. Имаше своите изяви и дори успехи в математиката, програмирането, шаха. Изигра като първокласник блестящо ролята на Малкия принц в Столичния куклен театър.

 

Ники в ролята на Малкия принц в Столичния куклен театър през 2008 г. Тогава беше 1-класник и се справи чудесно.

Ники в ролята на Малкия принц в Столичния куклен театър през 2008 г. Тогава беше 1-класник и се справи чудесно.

 

Занимавал се е с какво ли не – пиано, шах, театър, математика, информатика, тенис и още спортове. Изучавал е освен английски, още руски и френски, а сега учи немски език. Дълго време хобито му беше да прави Лего филмчета. Шест години беше сред „Успелите деца“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

 

Niki v snimki

 

На 16 години издаде първата си книга – „Why, rules“. Тя е на английски. Може би това беше най-голямата изненада, която ни е поднасял, тъй като никой не е очаквал от момче, което в последните години се е развивало най-вече в математиката и точните науки, да напише книга и то стихосбирка. Сам си организира издаването. Тук можете да я прочетете безплатно.

 

acs why rules1

 

Напоследък споделя, че голямата му любов вече е физиката, която дели първото място с музиката. За наше учудване се върна към пиано, запали се по китарата, а преди две седмици си купи сам и цигулка и вече ходи на уроци.

Ники е човек, кой постоянно иска да надгражда себе си с нови знания и умения. У нас се шегуваме, че е ходеща енциклопедия и вместо да се ровим в Уикипедия, често първо него питаме по даден въпрос. Също така винаги много ме радва, че постоянно намира с какво ново хоби да се занимава. Само няколко от последните години, които сме виждали или сме научавали за тях – фокуси, латински, история на изкуството, кубчето на Рубик, политически идеи. Също така натрупа и ценен опит като батко. Много е грижовен към брат си Вики – грижовен, но доста строг и изискващ.

 

Ники, Вики и Айнщайн през 2011 г.

Ники, Вики и Айнщайн през 2011 г.

 

В момента Ники е 10-класник в Американския колеж в София, а преди до 7 клас беше възпитаник на ЧОУ „Света София“. Като малък е учил в ЧДГ „Сияние“. Споменавам всичко това, тъй като е изключителен късметлия. Винаги е имал невероятни учители, които поставяха много висока база, а ние като родители само надграждахме. Също така винаги е бил заобиколен и от страхотни съученици и приятели. Забелязваме как винаги взаимно се увличат и запалват по нови интересни неща.

 

Евгений, Ники и Дани  може би през 2002 г.

Евгений, Ники и Дани
може би през 2002 г.

 

В Колежа се радвам, че прие точно това, което е тяхната най-голяма ценност – човек смело да пробва нови неща без да се притеснява, че е новак в дадена сфера. Какво като си на 17 години? Защо да не пробваш да се учиш да свириш на цигулка?!

 

Честит рожден ден, миличък Ники! Желая ти здраве, много щастие, много успехи! Все така да си любознателен и да се развиваш в нови и нови сфери. Очаквам с нетърпение новата приятна изненада, която ще ни поднесеш. Благодаря ти за всички радостни моменти, които си ни донесъл! Направи ме наистина горда майка. Много се гордея с теб и много те обичам!

Мама

P.S.

Свещичките са духнати и Ники (големият ми син) вече официално е на 17 години.

niki 17 godini

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".