Рубрики
Начало » Блог » Биляна Бонева и Милен Атанасов » „Координати на красотата“ – една от историите в „Пътешествия за мечтатели“

„Координати на красотата“ – една от историите в „Пътешествия за мечтатели“

 

imageedit_5_3176757212

 

Току-що прочетох в „Пътешествия за мечтатели“ историята за известния млад китайски режисьор Ю Лу, която е написана от Биляна Бонева (сестра ми).

 

Биляна се запознава с Лу в Китай, а после се срещат в София, където той беше творчески директор в Китайския културен център.

 

Много често ми разказва за Лу. Удивителен човек! Докато беше в България, улавеше всичко красиво в страната ни. Биляна ми разказваше как обикаля навред, посещава фестивали, изложби, концерти, представления, разхожда се из планините ни или се радва на слънцето край морето. И вижда красота!

 

20201225_174003-2

 

В историята в книгата много хубаво е описана източната мъдрост за философията на живота, за щастието, за красивото и най-вече как да се даряват усмивки на другите.

 

Лу е от онези заразителни хора, които винаги даряват усмивки на хората. Впечатлих се, че този известен режисьор става доброволец в родния си град по време на пандемията.

 

Много мъдрост е вплетена в историята му. Макар и да знаех доста за него, научих още повече.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".