Рубрики
Начало » Блог » „Данибон“ стана на 7 години

„Данибон“ стана на 7 години

 

danybon logo 1542015

 

„Данибон“ се роди на 11 октомври 2010 година. Тогава знаех, че искам да споделям ценна информация, която е важна за мен, но бързо се оказа, че е полезна и за много други.

 

Не съм замисляла „Данибон“ като проект. Сега се шегувам, че ако знаех, че ще стане познато и обичано име, щях да го създам на 10.10.10г., за да е по-запомнящ рожденият ден и да носи допълнителни послания, но уви – всичко стана естествено и „Данибон“ се роди на 11.10.10г. Нямах и никакъв бюджет. Разчитах само на достатъчно големия си журналистически опит.

 

Чувствах свободата, която ми дава Интернет. Винаги съм мечтала да работя свободно, от дистанция и да споделям мои емоции, преживявания, информации и теми, които ме грабват. Правя го, защото ми доставя голямо удоволствие. Радвам се, че успях да реализирам тези мои мечти.

 

Пиша по теми, които са близки до мен, до семейството ми или са свързани с ценности, които споделям. Сайтът следва най-вече моя живот, това, което ме интересува и вълнува. Така се появяват и нови рубрики – например за култура, музеи, пътешествия.

 

В блогърството е важно темата да вълнува пишещия. Тогава той ще разкаже повече, ще се порови за повече информация, ще сподели нещо ценно.

 

В същото време се опитвам да поддържам професионално и стари теми, които са ми били близки в някои етап от живота и по които много хора са свикнали да намират в сайта полезна информация – например за математическите състезания, класациите на училищата, матурите, успехите на българчетата.

 

Какво означава „Данибон“? Произлиза от името ми. Приятелите ме наричат Дани, а моминската ми фамилия е Бонева.

 

В „Данибон“ работи само един човек – той е и шефът, и най-вече работникът. Работя по много часове, но когато човек го прави за нещо смислено, умората не се усеща, а винаги е само удовлетворение. Единствено се изисква точно разпределение на времето и отрязване на излишни, разсейващи дейности.

 

Много се гордея с гост блогърите, които са публикували статии в сайта. Всички те са изключителни професионалисти, прекрасни хора и чудесни мои приятели.

 

Сайтът е собственост на моя малка фирма. Зад него не стоят големи капитали, но се радвам, че успявам да го поддържам и да покривам разходите. Това става благодарение на верните партньори на „Данибон“, които представят свои новини, събития, инициативи, книги. Благодаря им от все сърце! За мен винаги е удоволствие да работя с тях, а информациите, които споделят, са винаги полезни и интересни.

 

През всичките тези години чувствам голямата семейна подкрепа. Щастлива съм, че до мен имам един любящ съпруг, който е много далеч от журналистиката, блогърството и това, което правя, но винаги ми дава много ценни бизнес съвети и най-вече ме подкрепя да се развивам и да правя това, което обичам. Имам и чудесна майчица, която ми е най-ревностният читател, но и професионалист с голям опит, който се грижи за финансовите дела на фирмата ми. Горда съм, че сестра ми – журналистката от БНТ Биляна Бонева-Атанасова, скоро я видяхме и като гост блогър в „Данибон“. Благодарна съм на двамата ми сина Ники и Вики, а така също и на племенничката ми Ирина, които са ми ориентир кои са важните и полезни теми в образованието, възпитанието и щастливия живот. Благодаря на всички от прекрасното ми семейство!

 

И стигаме до много ключовите хора в цялата общност – приятелите на „Данибон“. Когато заговоря каква е аудиторията на сайта, изпитват респект – високоинтелигентни, високообразовани семейства, които ценят знанията и имат усет за добрия живот. Благодаря Ви от все сърце за доверието и подкрепата!

 

„Данибон“ вече е на 7 години. Както знаем всички, първите 7 години са много важни. А през първите 7 години „Данибон“ показа позитивизъм, професионализъм и придържане към по-традиционните ценности. Не се поддаде на отразяване на скандали и несериозни новини. За читателите и източниците на сайта, „Данибон“ е синоним на качествена и полезна информация. А за самата мен – „Данибон“ е третото ми детенце, за което също толкова милея и за което трябва да се грижа ежедневно. Щастлива съм, че сайтът е харесван и полезен за много други интелигентни семейства.

 

Честит празник!

Ваша,

Йорданка Бонева-Благоева,

създател и собственик на danybon.com

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".