Рубрики
Начало » Блог » Данибон стана на 10 години

Данибон стана на 10 години

ЧРД, Данибон!

danybon logo 1542015

 

На 11 октомври 2020 г. Данибон отбелязва първия си голям юбилей. Стана на 10 години.

 

На 11 октомври 2010 г., точно след като взех важно решение за моето професионално развитие, създадох сайта Данибон. Исках да пиша и да споделям това, което знам. Исках да събирам на едно място всичко, което ще ми бъде полезно, но и което ми е интересно. Имах достатъчно опит и като журналист, и като ПР, и като майка.

 

Очаквах сайта да е като мое портфолио, с което да покажа какво мога да правя. Но той много бързо се превърна в място, което е полезно и за много други семейства. Не следях статистиките, а пишех за удоволствие. Няколко месеца след старта, случайно установих колко популярни са станали някои рубрики – особено тези, свързани с образованието.

 

Радвах се на свободата да пиша за всичко, което ме вълнува. Все още точно тази свобода да споделям това, което ми е интересно и полезнo, ми е огромен стимул да продължавам да се развивам.

 

Обикновено работя много повече от типичните 8 часа на ден, но писането ми доставя огромно удоволствие. В края на деня леко ми е мъчно, че съм искала да напиша още и още статии, но приятната умора и сънят си казват думата и се налага да ги послушам, макар в главата ми да има идеи за още много публикации по интересни и полезни теми, които искам да присъстват в Данибон.

 

Благодаря на всеотдайния ми съпруг, който винаги много ме е подкрепял и ми е предоставил сигурност, любов и споделяне на емоциите! Винаги съм имала свободата да правя каквото си искам в професионален план. Евгений се радва на всичко, което постигам. Обикновено той е първият ми слушател. Да, точно слушател на всякакви мои идеи. Шегува се, че има привилегията да слуша всичко преди да е публикувано. Имал домашна „аудиокнига“, от която научавал новините първи преди всички.

 

Благодаря на прекрасната ми майчица! Тя е може би винаги първият ми читател и човекът, който е изчел всичко, което съм поместила. Имам късмета и да е страхотен и опитен счетоводител. Тя движи финансовата част на Данибон.

 

Благодаря на моите момчета! Техните интереси ми дадоха идеи за хиляди публикации, които са полезни и на много други техни връстници. Започнах да пиша, например, за математически състезания, защото чаках сина ми да излезе от някое състезание. И докато чаках, снимах, оформях в публикации акцентите, за да запомня и аз какво е най-важното. Понеже съм журналист, а не математик, правех това, което умея. Така се появиха преди години  математическите репортажи от мястото на събитието – някой училищен двор, където родителите чакат малките състезатели по математика, а докато те обсъждат някоя задача, аз пишех това, което съм научила, видяла и чула. Оказа се много полезно за много други семейства. Скоро малкият ми син пък сподели колко обичал да се занимаваме заедно преди време като му чета статиите си за добрите маниери или пък за скритите картинки какво се вижда на тях.

 

Благодаря на чудесните си партньори, които ме подкрепят и поместват своите истории и новини в „Представи се в Данибон“! Имам най-добрите и коректни партньори. С голяма част от тях си партнираме от много години. Това е взаимно уважение. Всичко, което правят, ме вълнува и им се радвам как се развиват. Искам да им помогна, защото са достойни и всеотдайни хора.

 

Нещо, което ме радва. Напоследък все по-често ми пишат млади хора, за които някога съм разказвала в сайта си, а вече са започнали свое успешно професионално развитие. Изпращат ми запитвания за партньорство. Възхитена съм от тях. Бяха не само изключителни като ученици, но са изключителни и като възрастни, като професионалисти и като партньори. Няма как да не ме радва това. Те знаят за Данибон от своите детски години, а вече като възрастни отново не само ме четат, но и вече си партнираме.

 

Благодаря на гост-блогърите, които пишат в сайта ми – Радост, Велин Велков, Биляна Бонева, Надежда Вакъвлиева, Веселина Миланова, Мирослава Тодорова, Диана Маринова! Някои от тях са ми най-големите приятели в живота. Невероятни хора с богат опит и светоглед, от които научаваме много.

 

Благодаря на всички, които ми предоставят важна информация! Един от тях е големият ни математик доц. д-р Ивайло Кортезов. Математическите среди са изключително всеотдайни и винаги готови да предоставят информация. Пишат ми много известни математици, а също организатори на състезания по информатика. С мен споделят редовно и много директори на училища, учители, образователни експерти. Цялата тази информация е много ценна и ми е приятно, че ми имат доверие на верен партньор в комуникацията.

 

Благодаря на всички родители, които през годините ми подаваха информация къде какво се случва! Така се появиха например ориентирите от кои училища са приетите в Американския колеж. Родителите от математическите състезания и тези по информатика показват също винаги изключителна социална солидарност. Аз съм само медията, а информацията им достига до много други семейства. И аз съм майка и знам колко е важно да се прочете новина, която е важна за детето ти и семейството ти.

 

Преди седмица с изненада установих, че съм най-четена сред групата 25-34 години, а на второ място – сред групата 35-44 години. Това означава, че аудиторията ми е по-млада от мен. Аз съм на 45 години. Другите възрастови групи също са доста добре представени.

 

Благодаря на всички верни читатели! Надявам се Данибон да продължава да е ценен източник на информация, да е интересен и полезен сайт.

 

Как ще се развива Данибон? Най-вероятно ще следва живота на създателя си с неговите интереси, ценности в живота, полезни информации. Може би ще навлизам и в нови тематики, но няма да изоставя тези, за които много хора разчитат да научат нещо важно от Данибон. Ще има все така многообразие на теми, защото много неща ме вълнуват, интересуват и ги смятам за ценни. Ще запазя стила, свободата си да пиша за всико, което смятам за важно. Накратко – ще присъстват винаги ценното знание и любовта към добрия живот.

 

Благодаря ви за прекрасните години заедно!

 

Честита годишнина на всички!

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".