Рубрики
Начало » Блог » Ирина Атанасова и „Малките репортери“ с филм за Лапландия и Дядо Коледа по БНТ

Ирина Атанасова и „Малките репортери“ с филм за Лапландия и Дядо Коледа по БНТ

Гледайте ​филма „Вълшебен ден: Малките репортери при Дядо Коледа в Лапландия“

Малките репортери на БНТ с Дядо Коледа Ирина Атанасова е момиченцето със зелената рокля източник: БНТ

Малките репортери на БНТ с Дядо Коледа
Ирина Атанасова е момиченцето със зелената рокля
източник: БНТ

 

Филмът вече е качен на сайта на БНТ.

 

На 25 декември от 12:25 часа по БНТ 1 беше излъчен документалният филм „Вълшебен ден: Малките репортери при Дядо Коледа в Лапландия“. Той е дело на „Малките репортери“ на БНТ, които посетиха Дядо Коледа и Лапландия. Сред тях беше и моята племенничка Ирина Атанасова.

 

Ето какво разказва БНТ за филма:

 

Четири български деца се отправиха преди месец за столицата на Лапландия – Рованиеми, за да се срещнат лично с Дядо Коледа. Това са малките репортери на БНТ – Ирина (10 г.), Ина (12 г.) и Светльо (12 г.) и нашата представителка в Детската Евровизия 2016 Лидия Ганева. Добрият старец ги посрещна в дома си, а най-младите журналисти на обществената медия му зададоха любопитни въпроси, каквито биха хрумнали само на едно дете. Вълшебното пътешествие до Полярния кръг ще бъде показано в документален филм точно на Коледа (25 декември), веднага след обедната емисия „По света и у нас“ по БНТ1. В него зрителите ще видят емоционални моменти от мястото, което Дядо Коледа избра за свой дом и където може да бъде видян всеки ден на годината.

По това време на календара белобрадият старец е най-чаканият гост, но и най-търсеният събеседник за интервю от световните медии. Оказа се, че Ирина, Ина и Светльо са най-малките репортери, с които той някога е разговарял. Срещата му с тях дори предшестваше тази с известния журналист на Си Ен Ен – Ричард Куест.

Под напора на въпроси, родени от детското любопитство, Дядо Коледа показа завидно настроение. От разговора ще научим на колко години е той, как си почива в свободното време, има ли профил във Facebook, Instagram или musical.ly, каква скорост развива еленът Рудолф, как успява за една нощ да обиколи целия свят, има ли братя и сестри и съществува ли Баба Коледа.

Талантливата Лидия Ганева представи своя „Вълшебен ден“ в английската версия на песента, но беше подготвила и друга музикална изненада, с която го зарадва. Заразен от доброто настроение на малките репортери, Дядо Коледа също пропя, въпреки забраната на елфите да прави това. Дори проговори на български език, с помощта на децата. А за да получи подарък от България, трябваше да отговори на въпроса дали е слушал през изминалата година.

Филмът разказва защо Дядо Коледа е избрал да живее в Лапландия и показва красотата на тази далечна и мистична северна област във Финландия. По време на приказното пътешествие малките репортери търсиха още елена Рудолф и горските елфи. В неделя зрителите на БНТ1 ще видят дали успяха да ги намерят.

По време на снимките на документалния филм за вярата в чудесата и доброто любопитните репортери бяха придружени от продуцента и водещ на „По света и у нас“ Геновева Радева, журналистката Диана Тодорова и оператора Недялко Данов.

Обичани лица от обществената медия също участват във филма със своите гласове. Това са водещите на „По света и у нас“ Аделина Радева, Радина Червенова, Геновева Радева, Спас Кьосев (озвучава Дядо Коледа), Георги Любенов, продуцентът Весела Смилец и репортерката Пенка Ангелова.

 

източник: БНТ

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".