Рубрики
Начало » Блог » Ирина Атанасова и „Малките репортери на БНТ“ заминаха за Лапландия за интервю с Дядо Коледа

Ирина Атанасова и „Малките репортери на БНТ“ заминаха за Лапландия за интервю с Дядо Коледа

 

Ирина Атанасова е момиченцето вдясно  източник: https://www.facebook.com/www.bnt.bg/

Ирина Атанасова е момиченцето вдясно
източник: https://www.facebook.com/www.bnt.bg/

 

Имам да съобщя страхотна новина, с която се гордее нашето семейство. Моята племенничка Ирина е едно от дечицата сред „Малките репортери на БНТ“, които ще направят интервю с Дядо Коледа в Лапландия. Тази сутрин рано отлетяха и вече са във Финландия. Иринка е най-малка – на 10 години е. Другите две репортерчета са 12-годишните Ина и Светльо. С тях е българският представител в Детската Евровизия 2016 – Лидия Ганева.

 

„Ирина, Ина и Светльо получиха уникалния шанс за това интервю, след оспорван конкурс с останалите малки репортери от екипа, пише „24 часа“. Всички те трябваше да напишат есе на английски език, в което да опишат какво добро са направили през изминаващата година, каква е тяхната съкровена молба към Дядо Коледа и кои теми биха обсъдили с него. Есетата им поставиха интересни въпроси, като например, правил ли си е добрият старец някога селфи, има ли профил във Facebook, Instagram или musical.ly, има ли съпруга или други братя и сестри, къде обича да почива, на колко години е всъщност, каква скорост развива еленът Рудолф и защо светът има нужда от Дядо Коледа.“

 

Малките репортери ще направят специален филм за вълшебния свят в Лапландия. Той ще бъде излъчен на Коледа (25 декември), веднага след обедната емисия „По света и у нас“ и преди коледното послание от Ватикана на Папа Франциск.

 

„С голямо любопитство тръгваме на това пътешествие. Искаме да подарим на българските деца този филм-приказка за страната на чудесата – Лапландия, и добрия старец, който сбъдва мечти, ако си правил добро.“ – разказва пред „24 часа“ Геновева Радева, продуцент и водещ на „По света и у нас“.

 

Ирина Атанасова е момиченцето със синьото яке  източник: https://www.facebook.com/www.bnt.bg/

Ирина Атанасова е момиченцето със синьото яке
източник: https://www.facebook.com/www.bnt.bg/

 

Геновева Радева пътува заедно с малките репортери. С тях са също репортерката Диана Тодорова и операторът Недялко Данов.

 

За новини и снимки от малкия екип на БНТ в Лапландия можете да следите на фен страницата им във Фейсбук – „Малките репортери“.

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".