Рубрики
Начало » Блог » Първи шахматен блиц турнир на Детската академия на науките, изкуствата и спорта – „Железният рицар“ – РЕПОРТАЖ

Първи шахматен блиц турнир на Детската академия на науките, изкуствата и спорта – „Железният рицар“ – РЕПОРТАЖ

 

chess 00

На 15 юни се проведе Първият шахматен блиц турнир на Детската академия на науките, изкуствата и спорта – „Железният рицар“. Участниците бяха в две категории – до 8-годишна възраст и до 16-годишна възраст. Победителите получиха купа „Железният рицар“. Главен съдия беше Симеон Стоичков, съдия републиканска категория.

Моите хлапета също се включиха. Вики беше в категория до 8-годишна възраст, а Ники – в горната. Вики спечели грамота, а Ники – 1 място и купата „Железният рицар“ със 7 победи от 7 възможни.

Регистрацията за турнира започна в 9,30 часа. Мястото беше в Детската академия в квартал „Лозенец“. За повечето малки това беше първи шахматен турнир. Бяха поканени деца от 5-годишна възраст нагоре. Имаше награди за всички.

 

chess 16

 

Вики тренира шах в Академията. През тези месеци доста е научил. Вчера се упражнява у нас как да играе и с часовник. Ники отдавна не беше участвал в турнир. В последните години единствено се включваше само в тези, където участваше училищният отбор по шах на ЧОУ „Света София“. Преди години обаче беше редовен посетител на шахматните турнири и имаме хубави спомени от тях. Радвам се, че днес имаше възможност да се включат заедно с брат си.

Вики на първия си турнир по шах:

 

chess 1

 

Награждаването на Вики:

 

 

 

chess 2

 

 

И още снимки

 

chess 3 chess 4 chess 6 chess 11 chess 12 chess 13 chess 15

 

 

Още снимки ТУК.

 

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".