Рубрики
Начало » Блог » Заредих се добре за лежерни зимни мигове

Заредих се добре за лежерни зимни мигове

обн. 20.1.2020

 

knigi 17 jan 2020

 

Голямата ми дилема е коя да е следващата книга на френска вълна. За първото място се борят: „Радостта от живота по френски“ (която очаквах с нетърпение) или „Французойките не спят сами“ (която открих случайно днес, но звучи примамливо). А и тези „Богаташки проблеми“ ме подмамват да изневеря на добрата стара Европа и да погледна към богата Азия.

 

18.1.2020

 

От многото нови книги, които станаха част от моята библиотека тази седмица и между които се чудех с коя за продължа след „Парижка тайна“, ето я победителката за съботното ми четиво. Избирах основно между две на френска тематика. Реших да направя честно състезание като прочета и двата предговора. Тази повече ме спечели с по-закачливия си тон.

 

 

19.1.2020

 

Очаквах повече. Твърде общо е всичко. Обичам да има повече факти или полезни информация. Авторите се опитват, подобно на Майкъл Викинг да говорят за щастието, но той се позовава на изследвания, факти, тук е по-есеистично и с дълги разсъждения. Но е позитивна книга и се чете бързо. Добра е за феновете на книгите за хюга и като продължение на поредицата за други държави – например, след книгата за Нидерлания.

 

20.1.2020

 

Началото не ме грабна, но след това ме спечелиха рецептите на френски гозби и описанието на французойките. Единствено далечни са ми разсъжденията и съветите за американките, но авторката е американка и пише основно за тази аудитория. В средата на книгата съм. Чете се бързо и има тук-там интересна информация, която ме кара да се ровя за още данни – за мен това е добър знак, че четивото ми е било полезно и съм научила нещо

 

franzuzojki kniga

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".