Рубрики
Начало » Блог » Книги, които съм набелязала през ноември за семейната ми библиотека

Книги, които съм набелязала през ноември за семейната ми библиотека

Списък от Данибон

 

127607714_399773791438867_4713301298740831955_n

 

1. „Холандската къща“ – Ан Патчет

Има една хубава игра за креативно мислене. Виждаш само корицата и по корицата да разкажеш за какво може да се разказва в книгата. На мен ми се развихри въображението още само с първата дума „холандската“. Знаете, всичко, свързано с нещо холандско ме привлича. Още щом прочетох заглавието, бях сигурна, че книгата ще е сред нарочените за влизане в библиотеката ми. Холандската къща не се намира в Холандия, а високо на хълма до Елкинс Парк във Филаделфия. Тази книга вече е при мен и очаква подходящото ми настроение, за да я прочета.

 

2. „Инцидент в Мадрид“ – Мария Пеева/Мама Нинджа

 

Ах, тази Мария! Марийчето или както всички я знаете като Мама Нинджа ми е приятелка. Знаем се от 100 години. Е, не 100, но са май фаталните 13. Събра ни една обща тема – частното образование. Имаме и много други общи неща – обичаме семействата си и сме обожавани от съпрузите ни. Много се надявам да оформи някой ден всички свои забавни семейни разкази в книга. Любими са ми.

 

Прегледах откъса на „Инцидент в Мадрид“ и много ми харесва. Все едно виждам Марийчето с тази камериерка в испанската къща. Планирам крими романа на Мама Нинджа да е при мен и скоро да го изчета.

3. „Да изживееш норвежката мечта“ – Ерик Дрегни

Определено съм фенка на цялата поредица за различни държави. Някои ми допадат, други – не съвсем. Но е хубаво човек да ги прочете всичките, защото научава доста, което може би няма да открие в туристическите пътеводители.

 

4. „Марлене в търсене на любовта“ – Кристофър Гортнър

 

Харесвам и колекцията „Музи“. Романът, който съм си набелязала, е за легендата Марлене Дитрих. В библиотеката у нас вече и излязлата наскоро книга от същата поредица „Дамата в злато“, която ме грабна с 3 важни неща – разказва се за известната Аделе, рисувана от Климт; писана е от бившата първа дама на Франция Валери Трирвайлер и е преведена от Бела Чолакова, с която се запознах на едно събитие и която се оказа почитателка на Данибон.

 

5. „Мадам Пиаф и песента на любовта“ – Мишел Марли

Това е книга от същата колекция „Музи“. Харесвам Едит Пиаф и ще ми е интересен и този роман.

 

6. „Магазинчето за прежда и чудеса“ – Мануела Инуса

 

Отдавна съм си набелязала книгите на Мануела Инуса, но още не съм изчела нито една от тях. Време да започна. Другите също звучат притегателно: „Магазинчето за чай и щастие“, „Магазинчето за шоколад и мечти“, „Магазинчето за чай и щастие“ и „Магазинчето за антики и вълшебства“.

 

7. „Дива симфония“ – Дан Браун

Авторът на „Шифърът на Леонардо“ ни изненадва с приказки. Впечатлих се, че има и музика, композирана от Дан Браун.

 

 

За декември вече имам набелязани заглавия.

 

127587367_3489387057840555_6241436606589276975_o (2)

 

1. „Пътешествия за мечтатели“ – Биляна Бонева и Милен Атанасов

 

На първо място, разбира се, е книгата „Пътешествия за мечтатели“ на журналистите Биляна Бонева и Милен Атанасов. Биляна е моя сестра, а Милен – зет. Книгата вече може да се поръчва предварително през сайта на „Софтпрес“.

 

2. „Фрида Кало и цветовете на живота“ от Каролине Бернард

 

Каролине Бернард е позната с „Рандеву в „Кафе дьо Флор“ и „Музата на Виена“. Този роман е от колекцията „Музи“.

 

3. „Коледа под боровинковия залез“ – Холи Мартин

Това е романтична приказка в зимната атмосфера на най-северния шотландски остров от авторката на „Целувката, която спря дъжда“.

 

Ще има и други книги, които ще харесам през декември. Вероятно на коледна тематика. Щастлива съм, че вече при мен е „Коледна тайна“, която отдавна исках да почета. Голям фен съм на Карън Суон, която ме спечели с „Парижка тайна“ и „Римска тайна“

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".