Рубрики
Начало » Блог » Хубави книги с големи коледни отстъпки

Хубави книги с големи коледни отстъпки

Коледен онлайн панаир на книгата

book-1667826_640

 

Традиционно през декември месец е Коледният панаир на книгата. Тази година е виртуален. Много издателства го организират онлайн на своите сайтове. Обожавам да купувам книги, които да заемат своето място в семейната ни библиотека и да изчакват подходящото ми настроение за четене. Щом стартира Коледния панаир, веднага надникнах какви предложения има и така ми хрумна идеята да ви посоча хубави книги, които съм чела и сега са на добри цени.

 

Книги за цялото семейство

Издателство „Софтпрес“ има в момента много интересно виртуално кoлело на късмета. Завърташ го онлайн и получава доста голяма отстъпка между 30 и 35% в периода 7-20 декември 2020 г. Аз го завъртях и получих 31% отстъпка. Така че ще ви казвам какви са цените с отстъпката, която имам, а вие може да сте по-големи късметлии от мен и да имате по-голяма.

 

„Пътешествия за мечтатели“ – книгата на Биляна Бонева и Милен Атанасов с моята отстъпка сега е 12.41 лева. Биляна е моя сестра ми, а Милен – зет. Двамата са журналисти в БНТ. Книгата им излиза на 14 декември, но може да се поръчва предварително.

 

„Обетованата земя“ – Барак Обама – това е един от хитовите този сезон. Цената с моята отстъпка е 30,36 лева. Чудесен комплект би била с автобиографията на съпругата му „Мишел Обама. Моята история“, която е на цена 20,67 лева с моята отстъпка.

 

„Инцидент в Мадрид“ – Мария Пеева – цената с моята отстъпка е 9,65 лева. Това е книгата на моя приятелка, позната като Мама Нинджа. Прочетох книгата. Щастлива съм, че семейство Куман от криминалния роман много прилича на забавното семейство Пееви от реалния живот.

 

„Глина“ – Виктория Бешлийска – цената с моята отстъпка е 13,10 лева. В момента чета тази книга. Толкова богат български език не съм срещала от много време.

 

Много от книгите на издателство „Софтпрес“ съм ги чела. Сега ще ви набележа тези, които много са ме впечатлили в последните месеци и ги препоръчвам. Всички са с отстъпка за дните на Коледния панаир на книгата.

 

„Лозята на Шампан“ – прекрасна книга, от която ще научите повече за шампанското

„Лятото, когато срещнах Джак“ на Мишел Гейбъл – за първата годеница на Джон Кенеди. Всички книги на Мишел Гейбъл са прекрасни. Препоръчвам ви ги. Особено „Парижкият апартамент“.

„Утре“ – Радостина А. Ангелова и Александър Станков; Радост е любимата ми българска писателка. Тази книга е в съавторство със сина й – ученик от 91 НЕГ (Първа немска гимназия в София). Всички романи на Радост А. Ангелова ги препоръчвам горещо.

„Малката пекарна в Бруклин“ – много приятно четиво

„Писма от Париж“ – много хубава книга

„Малкото кафене в Копенхаген“ – ако обичате книги за датската хюга, в тази ще се влюбите

„Леонардо да Винчи“ – книга за ценители

 

Софтпрес имат и чудесни книги за децата. Няколко нови предложения, които ми привлякоха погледа: „Натали Портман разказва в рими басни“„Коледна песен по Чарлс Дикенс“, „Детска академия за добри обноски“.

 

Списъкът с любими книги от „Софтпрес“ ми е огромен и мога да пиша още дълго.

В „Данибон“ имат специална рубрика „Препоръчани книги от Софтпрес“. Можете да прочетете подробна информация за много от книгите им. Партнираме си от 6 години и ги чувствам много близки – повече от приятели, все едно съм част от тяхното семейство.

 

Шампанско и пътешествия

Издателство „Ера“ ме спечели с няколко свои поредици. Много харесвам книгите им за различни държави. Някои са страхотни (за Нидерландия), от други очаквах повече (за Франция), но ги имам всички. Допадат ми и романтичните романи на издателството.

 

„Ера“ също има Онлайн коледен панаир на книгата. Той е от 7 до 15 декември. Някои четива са на цена 5 лева. Други имат 50% отстъпка. Традиционна на сайта се предлага 20% отстъпка.

 

„Бургундските дневници“ – 5 лева – много хубав роман за виното в Бургундия

„Кралицата на шампанското“ – 8 лева – за известната вдовица Клико, препоръчвам книгата

„Тюркоазени лъчи и ароматно вино“ – 8 лева – за френския Прованс

„Улови сърцето на Сицилия“ – 8 лева – от поредицата за хубави държави и провинции

„Тост за непознатата Белгия“ – 8,50 лева – много приятна книга, не знам колко ще научите за Белгия, но за белгийските бири определено ще прочетете много

 

Романите на Карън Суон с 30% отстъпка 

 

„Сиела“ има 30% отстъпка от 1 до 21 декември. На това издателство са прекрасните романи на Карън Суон, които препоръчвам.

 

„Перфектният подарък“ – 13,23 лева – най-новият роман, който излезе в началото на декември

„Коледна тайна“ – 12.53 лева – много хубава книга, от която ще научите много за шотландското уиски

„Римска тайна“ – 12,53 лева – ще се разходите из вечния град заедно с италианската аристокрация

„Парижка тайна“ – ще навлезете в света на колекционерите на скъпи картини

 

Трите „Тайни“ съм ги чела. Препоръчвам ги горещо. Това са книги, които ще допаднат на изискани дами. Предстои да прочета и „Перфектният подарък“.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".