Рубрики
Начало » Блог » Биляна Бонева и Милен Атанасов » „Корейски измерения“ – откъс от „Пътешествия за мечтатели“

„Корейски измерения“ – откъс от „Пътешествия за мечтатели“

Четох, усмихвах се, плаках

unnamed (3)-COLLAGE

 

Данибон:

 

Днес започнах да чета книгата „Пътешествия за мечтатели“. Авторите – журналистите Биляна Бонева и Милен Атанасов, са мои много близки хора*. Четох и ги опознавах още повече.

„Корейски измерения“ – една от историите в „Пътешествия за мечтатели“, е най-силното четиво, което съм чела може би някога. Изключително докосващо. Четох, усмихвах се, плаках, плаках, усмихвах се и после сълзите ми се стичаха още близо час. Не е тъжно, показва самия живот. Много е дълбоко и пречистващо. Исках да прегърна Милен. Той беше авторът на тази история. Обадих му се. Оказа се, че не съм първият човек с такава реакция след прочит на тази силна история. Други читатели са изпитали абсолютно същото.

Преди време моя много близка приятелка ми беше казала важно правило: когато пишеш, трябва да разсмееш или да разплачеш този, който чете. Милен успя и да ме развесели, и да ме разплаче, а и ме разходи приятно из Сеул, дори похапнахме в български ресторант там. Много емоции и много знания в няколко страници и то само в една от тези 19 истории. Другите тепърва ги опознавам.

Приятно четене!

„Корейски измерения“ – откъс от „Пътешествия за мечтатели“

 

Pyteshestviq_za_mechtateli_otkas_page-0001

Pyteshestviq_za_mechtateli_otkas_page-0002

Pyteshestviq_za_mechtateli_otkas_page-0003

Pyteshestviq_za_mechtateli_otkas_page-0004

Pyteshestviq_za_mechtateli_otkas_page-0005

Pyteshestviq_za_mechtateli_otkas_page-0006

Pyteshestviq_za_mechtateli_otkas_page-0007

Pyteshestviq_za_mechtateli_otkas_page-0008

Pyteshestviq_za_mechtateli_otkas_page-0009

Pyteshestviq_za_mechtateli_otkas_page-0010

 

 

Книгата „Пътешествия за мечтатели“ на Милен Атанасов и Биляна Бонева може да бъде поръчана от сайта на Софтпрес ТУК или да бъде закупена от книжарниците в страната. 

 

*Авторите на „Пътешествия за мечтатели“ – журналистите от БНТ Биляна Бонева и Милен Атанасов, са мои близки. Биляна е моя сестра, а Милен – зет. 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".