Рубрики
Начало » Блог » Математика на плажа с Вики

Математика на плажа с Вики

 

viki math na plaga

 

Тези дни на плажа много се забавлявахме с Вики и с хитри задачки за малки ученици. Всеки ден си носеше една от любимите книги „В света на интелекта“ на Рени Рангелова и Вячеслав Величков. Днес стояхме почти до 18,30 часа и на метри от морето взаимно се препитвахме задачи. Любимият раздел на Вики е „Забавно междучасие“.

Книгата е с логически задачи за деца от 6 до 11 години. Първите са за по-малки деца и приличат на тези от тестовете за „Горна баня“ или пък „Моливко“. Има и подобни на тези, които се падат на математическите състезания в 1 клас. А така също има и игри. Днес, например, играхме „морски шах“. На обяд пък ми допадна един въпрос, който изчетохме, докато чакахме да ни сервират: „Кога виждаме 2, а казваме 14?“.

Всъщност в книгата освен математически задачи, има и упражнения от българския език и родинознанието. Включени са и състезателни теми от математически турнири.

Поздрави от морето!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.