Рубрики
Начало » Блог » Биляна Бонева и Милен Атанасов » Милен Атанасов и Биляна Бонева – авторите на книгата „Пътешествия за мечтатели“

Милен Атанасов и Биляна Бонева – авторите на книгата „Пътешествия за мечтатели“

Известни журналисти от БНТ

 

unnamed (3)

 

Милен Атанасов и Биляна Бонева, автори на книгата „Пътешествия за мечтатели“, са лица, познати от малкия екран с рубриките „Зелена светлина“ и „Улови момента по БНТ“.

 

Биляна Бонева е автор и на редица документални филми, сред които „Тревога въздух“, „Ловци на енергия“, „Мечти по китайски“, „От Сиан до Забранения град“. Международните събития, климатичните промени и устойчивото развитие се оказват нейното най-голямо вдъхновение. А през 2000 г. тя е сред победителите в парижкия конкурс на ООН за филми, посветени на устойчивото развитие.

 

Милен Атанасов е съавтор на рубриката „Зелена светлина“ по БНТ и споделя страстта на своята половинка в живота и на екрана към необикновените истории. Той също е автор на стройна редица документални филми, сред които: „Сахара – ритъмът на пустинята“, „Електруум мобиле“, „Нечий друг проблем“, „По пътя“. Богатата биография на Милен се допълва от уменията му на отличен преводач от френски, от професионализма и опита му на международен редактор в БНТ, упорит велосипедист, бивш таекуондист и страстен любител на фантастична литература.

 

pateshestviq-za-mechtateli-korica

 

Книгата „Пътешествия за мечтатели“ може да се закупи от сайта на Софтпрес с 30-35% отстъпка до 20 декември 2020 г. От 14 декември вече е и в книжарниците.

 

Снимка: Невена Рикова

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".