Рубрики
Начало » Блог » Честит рожден ден, Милен Атанасов!

Честит рожден ден, Милен Атанасов!

 

milen atanasov 1

 

Празниците в нашето семейство винаги ме радват и се опитвам да ги отразявам в „Данибон“. Днес рожден ден има и още един мой родственик – Милен Атанасов.

 

Честит рожден ден! Бъди много щастлив, обичан и успешен!

 

Милен Атанасов е журналист в Българската национална телевизия. Работи като международен редактор в „По света и у нас“, а така също е съавтор на предаването „Зелена светлина“.

 

Запознах се с Милен може би преди 15 години. Но още като чух как говори, веднага си спомних любим глас от радио FM+, който ми напомни на студентските ми години, сесиите и слушането на радиото за добро настроение, докато учех за изпити. Милен Атанасов има много приятен, спокоен и запомнящ се глас. Точно, когато се запознахме, той вече беше започнал да работи и като телевизионен водещ и редактор – първо в новините на телевизия „Ден“, след това за кратко в BBT, а от 2004 година е в „По света и у нас“ на БНТ.

 

Милен Атанасов е познат и като преводач от френски. Франкофон е. Завършил е Френската гимназия в София, а след това и Френска филология в Софийския университет. Освен френски, владее английски и руски.

 

В последните години освен тематиките от международната политика, името му се свързва и с екожурналистиката и предаването „Зелена светлина“. Запален колоездач е и понякога ще го видите да прави и репортажи от велосипеда си.

 

През 2015 година ни представи много хубав филм за Южна Корея – „Корейски измерения“.

 

milen atanasov 2

 

Препоръчвам ви да отделите 30 минути и да го изгледате. Можете да го гледате онлайн на сайта на БНТ. Милен ни показва по пленителен начин Сеул и въобще Южна Корея. С него ще похапнем корейска храна и сурови морски дарове, ще се докоснем до октопод, ще се изкачим на високи сгради, ще се веселим в най-големия закрит увеселителен парк в света, ще потърсим кошчета за боклук, ще се насладим на градините, ще влезем в загадъчни храмове и в стари корейски селища. А накрая ще посетим и български ресторант в Южна Корея. Приятно гледане! Наистина си заслужава!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.