Рубрики
Начало » Блог » На 42

На 42

 

dany i evgeniy zaedno

 

Според мъжа ми, който е фен на „Пътеводител на галактическия стопаджия“ на Дъглас Адамс, 42 е супер число. Това е „отговорът на Въпроса за живота, вселената и всичко останало“.

 

Този довод беше вкаран в семейната ни дискусия вчера, когато Виктор, малкият ми син, се притесни сериозно, че днес ставам на 42 години. Не искал да остаряваме. Той нека пораствал, но ние да не остаряваме.

 

На 42 години изобщо не се чувствам обаче стара, а напротив. След студентските години все повече осъзнаваме с мъжа ми, че навлизаме в много хубав период – на 40+. Децата ни пораснаха. Пътят им вече е долу-горе ясен и ние дишаме по-спокойно. Най-после се наспиваме добре, а ако не се наспиваме – това си е изцяло по наша вина. За никъде не бързаме, но пък с пълна сила и много енергия се наслаждаваме на хубавите неща от живота. Дори можем да си позволим да си откраднем моменти само за нас.

 

Скоро водих забавен разговор с големия ни син – Ники. Обяснявам му как съм се заровила в историята на различни древногръцки храмове, а баща му пък е на вълна да чете много за виното. Ники се засмя и констатира: „Явно остарявате и си търсите хобита“, а аз веднага репликирах: „Не, миличък, децата ни пораснаха, а ние изобщо не сме стари и се радваме на живота с пълна сила“.

 

тати, мама и аз

тати, мама и аз

 

Днес ставам на 42 години и се чувствам щастлива, удовлетворена и много обичана. Не знам дали съм млада или стара, но определено съм по-зряла и много по-спокойна. Родителите ми са ми пример и съм им много благодарна за всичко. Все още така ме подкрепят и то с цялото си сърце и душа. Неверотни хора! Мъжът ми винаги е до мен и през всички тези години, през които сме заедно, всеки ден чета в погледа му неговата голяма любов. Мечтая си да остараем заедно и да сме все така влюбени. Синовете ни са нашата радост и гордост. Сестра ми ми е най-добрият приятел още от детските години, а с нейната дъщеричка – моя племенничка – преживявам отново всички хубави неща на това да си момиченце. Това е моето семейство, което обожавам. Към него от 7 години се добави сайтът ми „Данибон“, който ме прави много щастлива, че мога да върша това, което обожавам да правя, да реализира мечтата ми да работя от дистанция, да научавам нови неща и да разказвам това, което ме вълнува и най-вече да общувам с прекрасни хора по интересни и приятни теми.

 

Благодаря на всички! Прекрасен 19 май ви пожелавам!

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".