Рубрики
Начало » Блог » На 44

На 44

Честит рожден ден, Йорданка Бонева-Благоева!

Моето семейство на дипломирането на големия ми син в Американския колеж

Моето семейство на дипломирането на големия ми син в Американския колеж

 

Днес ставам на 44 години. Тази година рожденият ми ден е обграден от редица празници и събития в семейството ми. Преобладават честванията по дипломирането на големия ми син Ники в Американския колеж, после матурите му и балът му. А в цялата поредица от вълнения, малкият ми син Вики също има концерт в училището за края на учебната година. През цялото време си казвах, че не трябва да забравям, че и аз имам празник, колкото и да се вълнувах повече за другите отбелязвания.

 

Последната ми година беше една от най-тежките за мен и фамилията ми. Загубих моя прекрасен баща. Но той продължава да е част от нас и всички се подкрепяме още повече и сме много близки.

 

Важните хора и събития в моя живот

Важните хора и събития в моя живот

 

Последните месеци бяха белязани и с истински маратон от процедури по кандидатстването на големия ми син в университети. Мина през какво ли не – изпити, интервюта, есета, тестове. В средата на април дойде решението от изпитната процедура в най-желания от него университет – ТУ Делфт. Веднага потвърди и догодина ще е студент в специалността „Компютърни науки и инженерство“ в един от най-престижните технически университети, а след няколко години ще си имаме още един инженер в семейството.

 

Синовете ми Ники и Вики и племенничката ми Иринка

Синовете ми Ники и Вики и племенничката ми Иринка

 

Аз съм много щастлива, че няма да е изключително далеч от нас. Нито той, нито ние бяхме готови на този етап за по-далечни дестинации. Ники искаше да е в университет в Европейския съюз и ТУ Делфт беше оптималният вариант. И университетът, и градчето ни очароваха.

 

За мен семейството и образованието са най-важните неща. Щастлива съм, че всички у нас споделяме тези ценности. Бях много горда, когато се събрахме цялата фамилия на дипломирането на Ники.

 

diplomirane niki kolaj

 

Следващите месеци вероятно ще са все още напрегнати и свързани с бъдещия ни студент, но за след това мечтая бавно да се завръщаме към едно по-спокойно ежедневие. А аз си знам, че ще опозная Холандия, ще изуча творчеството на Вермеер (родом от Делфт) и ще се наслаждавам често на прочутия дефтски порцелан.

 

На моя празник си пожелавам всички в семейството ми да са живи, здрави, щастливи и успешни. Все така да държим един на друг и да се подкрепяме в трудни и щастливи моменти. Благодаря им за всичко! Много е важно човек да знае, че има такова семейство и че то винаги ще е до него. Това съм научила от мама и тати, на това учим със съпруга ми и децата ни.

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".