Рубрики
Начало » Блог » Партито за 10-я рожден ден на Вики

Партито за 10-я рожден ден на Вики

 

dany i viki 10 godini parti

 

Вече втора година Вики си подбира дата от октомври и я определяме за парти по случай рождения му ден. Той е роден на 26 юли, но откакто е ученик да се организира парти с всички съученици е направо невъзможно по време на лятната ваканция и особено в разгара на лятото. Затова решихме някъде да отпразнуваме семейно рождения му ден, а когато тръгне на училище – да е партито със съучениците му. Така че това събитие е толкова жадувано и дългоочаквано – месеци наред се говори за него у нас. Направо като истински рожден ден.

 

viki parti 10 godini 1

 

Така и тази година партито беше по същата схема. Отпразнува рождения си ден с нас в Леголенд в Германия на 26 юли, а с приятели – на 29 октомври.

 

Шегувахме се у нас, че времето в Германия в средата на лятото беше по-студено отколкото в България през октомври. Още помня този негов най-дъждовен рожден ден. В Леголенд бяхме с якета и с по два дъждобрана. Статията ми за това преживяване отдавна съм я написала и се надявам скоро да я публикувам. Тъкмо и в България си стана време за такива студено-дъждовни четива.

 

viki parti 10 godini 4

 

Но сега за октомврийското парти. Решихме да бъде този път боулинг. Получи се добре. По-късно дори си спомних, че големият ни син Ники също беше отпразнувал 10-я си рожден ден в същата боулинг зала и тогава бяхме с много добри впечатления.

 

viki parti 10 godini 3

 

Като всяка майка, моето основно притеснение беше дали храната ще е достатъчно при толкова много гости – деца и родители, а и неделя по обяд. Вече съм спокойна – беше дори предостатъчно. Кетърингът ми хареса.

 

viki parti 10 godini 6

 

Тортите – също.

 

viki parti 10 godini ineto

 

Подаръците бяха страхотни – книга за Хари Потър, Лего, игри, кендама. За кендама днес дори проучвах как се играе. Оказа се японска игра, която предизвиква истинска мания.

 

23030581_10212399228868648_1452559933_o

 

В класа на Вики си имаме традиция – може да се вземе и общ подарък. Всеки, който не е с индивидуален подарък и иска, се включва в общия. Обикновено рожденикът споделя за какво си мечтае и с общи усилия се купува. Така може да се вземе нещо голямо и споменът да остане много дълго. Доскоро се купуваха големи комплекти Лего, но вече интересите започват да стават и малко по-различни, а в нашия случай – имаме много-много Лего. Вики имаше една основна мечта – да се отпразнува рождения си ден със съучениците си, за подаръкът сподели само – „Всичко си имал“. Затова решихме да е изненада.

 

IMG_6352

 

Напоследък се интересува от програмиране и мечтае да стане програмист. Това ни даде идея в каква насока да бъде подаръкът.

 

IMG_6365

 

Подаръкът изненада наистина беше изненада.

 

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".