Рубрики
Начало » Блог » Подаръкът за имения ден на Вики

Подаръкът за имения ден на Вики

 

viki imen den kartina

 

Днес малкият ми син Виктор има имен ден. Току-що си избра и подарък.

 

viki imen den kartini aleksander nevski

 

Беше ни споделил, че иска картина за своята стая. Заведохме го при сладко семейство художници, при което често се отбиваме, когато се разхождаме около „Александър Невски“ или пием кафе във Виенския салон на „Московска“. Вече имаме няколко техни картини и много ни стоплят, когато ги гледаме у дома. Изглежда имаме сходно светоусещане.

 

Стилът на мъжа много напомня на Модилиани, но този път имаше само една негова картина (долу вдясно).

 

viki imen den kartini aleksander nevski 6

 

А жената е изключително добра във флоралната тематика.

 

viki imen den kartini aleksander nevski 3

 

Днес предлагаха и творби на други двама техни приятели художни.

 

viki imen den kartini aleksander nevski 7

 

Още щом Вики видя една от картините, веднага изплуваха у него спомени от миналогодишната училищна екскурзия в Етъра.

 

viki imen den kartini aleksander nevski 2

 

Позна мястото, къщите и дори каза от коя какъв сувенир си е купил. Разгледахме и други картини, но тази с Етъра най-много го грабна.

 

viki imen den kartini aleksander nevski 10

 

Мислех си преди това сама да му подбера картина според декорацията в стаята. А сега дори му насочих погледа и към други интересни предложения.

 

viki imen den kartini aleksander nevski 5

 

Но той вече беше наясно какво харесва и какво иска. И така се получи най-добре. Избра си картина, с която го свързва нещо емоционално и го прави щастлив.

 

viki imen den kartini aleksander nevski 9

 

 

Благодаря на милото семейство художници, които бяха толкова сърдечни и с нашия именик!

 

Вики има едно много-много ценно качество. Винаги знае какво точно иска. И това нещо не е никога свързано с бурни съревнования, конкуренции или моди, а важното е да го прави щастлив. Знае какво иска и го казва ясно. Много лесно и приятно се общува с такъв човек. Няма да забравя как преди време – година-две-три – ми сподели нещо много мъдро:

 

„Мамо, разбери, аз искам да съм щастлив!“

 

Не победи, слава, първо място, медали, модни играчки! А иска да е щастлив. На мен ми трябваха 35 години, за да осъзная, че това е най-важното.

 

 

Честит имен ден, Вики! Бъди все така умен, любознателен, добродушен, внимателен и с позитивно отношение към света и другите! Бъди здрав, много щастлив и успешен! Радвай се на живота и на хубавите моменти в него! И все така да знаеш точно какво искаш и от раз да си наясно кое те прави щастлив! Толкова ти се възхищавам за тази мъдрост, която имаш дори и на 10 години. Обичам те!

Целувки,

мама

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".