Рубрики
Начало » Блог » Първият изпит по Кунг фу на Ники

Първият изпит по Кунг фу на Ники

kung fu niki izpit

Вчера беше първият изпит по Кунг фу на големия ми син – Ники. Преди време ви бях разказвала, че двамата ми сина и племенничката ми започнаха да ходят през лятната ваканция при Кунг фу майстора Камран Гераминежад.

За Камран бях чувала доста от Биляна Бонева (сестра ми) и Милен Атанасов. Те бяха правили филм за Камран и за спътничката в живота му – иранска блогърка. Все още настръхвам като се сетя каква съдба имат тези два души – ирански бежанци, които събират сили да се усмихват, да са винаги лъчезарни и да вървят напред. Ако не сте гледали филма на БНТ „По пътя“, наистина горещо ви го препоръчвам. Още по-добре ще разберете защо децата ми са така омаяни от своя треньор. Рядко човек може да срещне такива хора в наши дни. „Като персийски богове са“, това съм запомнила като определение за тях от Биляна.

Доста се чудя как да ви разкажа за тренировките и за изпита на Ники. Може би най-добре е да разчитам на снимките, които правих вчера и предишния четвъртък. Когато ги преглеждах, видях как блестят очичките на Вики и с какво уважение гледа Ники.

Ники и Камран

 

kung fu niki bez kolan1

Вики и Камран

 

viki i kamran

 

Първо ще ви покажа тренировката от четвъртък, т.е. подготовката на Ники за изпита:

 

kung fu niki bez kolan kung fu niki bez kolan2 kung fu niki bez kolan3 kung fu niki bez kolan4 kung fu niki bez kolan5

А ето и самият изпит на Ники за първия му колан в три снимки и едно видео.

Кадър от филмчето с изпълнението на Ники:

 

kung fu niki izpit

 

Видеото (не успях да снимам началото):

 

Връчването на сертификата.

 

kung fu niki s kolan2 kung fu niki s kolan1

Част от вчерашната тренировка на Ники след изпита:

 

kung fu niki s kolan001 kung fu niki s kolan03

През това време Вики и по-малките деца също тренираха.

 

viki trenira

След изпита се включи и Камран.

 

viki trenira s kamran1

viki trenira s kamran2 viki trenira s kamran3 viki trenira s kamran4

Краят на тренировката е много важна. Има си ритуали и символика. Всички са на колене. Който има колан, си го сгъва по специален начин и се изправя. Едва след това имат право да станат и децата, които още са без колани.

 

kung fu niki final tren

И идва една от най-желаните части на тренировката – взаимното поздравяване. Поздравът е чрез специално ръкостискане – обхваща се и частта на ръката над дланта и под лакътя.

 

kung fu niki final tren2

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.