Рубрики
Начало » Блог » Размисли от Данибон » Впечатления » Хубава храна, връзка в семейството и между поколенията, история и журналистика

Хубава храна, връзка в семейството и между поколенията, история и журналистика

Впечатления

 

jenata dnes kniga

Още един книжен шедьовър държа вече в ръцете си. Много силно ме докосна и тази нова книга на Софтпрес. Съчетава любими мои теми: хубава храна (аз съм зодия Телец и ценя това), връзката в семейството и между поколенията (нещо, на което държа), история (обожавам) и … журналистика (моята професия). В книгата са включени стари статии от „Жената днес“ и над 500 готварски рецепти, поместени в най-старото българско списание за период от 45 години. Току-що пристигна книгата и я прелистих бързо. Попаднах на статията с Пенка Чолчева „Моята кухня беше моята лаборатория“. Разказва как се е родила нейната рубрика във „Вестник за жената“. Била млада и искала да помага на съпруга си – Христо Чолчев, който издавал вестника. Обикаляли из страната да събират рецепти. Вечер в редакцията се събирали с Гео Милев, Христо Радевски, Дора Габе и др. След 9 септември канят съпруга й да помага в новосъздаденото списание „Жената днес“ и целия екип се преместват с него. А самата Пенка Чолчева е трябвало да напише следвоенна готварска книга, която излиза като безплатно издание към „Жената днес“.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".