Рубрики
Начало » Блог » Размисли за жестокия български казан

Размисли за жестокия български казан

 

danybon nadpis more

 

Интересен народ сме! Колкото човек повече успява, толкова ритането по кокалчетата става по-гадно и по-често.

Вече си правя изводите, че у нас има много кибици, които вместо да предприемат нещо, за да бъдат щастливи, се чудят как да пречат на другите.
Преди винаги съм се чудила защо при почти празен автобус, някой идва до теб и почва да се блъска. Сега ежедневно се чудя защо при много свободни места по улицата, някой ще си зареже колата точно пред гаража.
Мъжът ми е живял в чужбина като малък. Това, което е запомнил силно, е, че винаги при най-малък успех, другите идват и ти казват браво и ти се възхищават приятелски. Като деца ритали футбол, той – като българче – бил далеч по-добър от тях, но за нашите стандарти – нищо особено. Да, но там веднага всички деца отивали и го поздравявали. Казвали му, че е голям футболист.
Защо, когато някой с нещо започва да успява у нас, злобата нараства?
Защо, когато си позитивен и щастлив, будиш омраза?
Дано да не съм права! Не искам да съм права!
Много искам наоколо да срещам позитивни, предприемчиви и щастливи хора с добри маниери, а не кибици, които се чудят днес кого ще оплюят. Ако си останат на това ниско ниво, вечно ще са неудачници.
Трябва човек да си остане позитивен! А ако някога попадне под ударите на неудачници, да не поддава, а да продължава да е целеустремен и позитивно настроен.
Винаги съм вярвала, че благодарение на знанията, ще успеем като нация и като хора. Понякога си казвам „Да, успяхме!“ и в следващия момент виждам шамар, който ни връща в изходната позиция, в която прозират злоба, завист и  негативните байганьоски черти в стил „Булгар, булгар“.  А така искам да загърбим жестокия „български казан“. Ей тогава ще успеем!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.