Рубрики
Начало » Блог » Последни странички на „Римска тайна“

Последни странички на „Римска тайна“

 

rimska tajna

 

 

Много добра книга! Карън Суон отново ме спечели. Адски добра писателка. Този път ме разходи в света на богатите в Америка и Рим. Зашеметяващо беше! Все още ми се струва, че предишният й роман за Париж, повече ми хареса, но и в дома на „Черната аристокрация“ на Рим, където има 1000 стаи, също се чувствах уютно.
Главната героиня е млада англичанка, бивша адвокатка, след това станала екскурзовод в Рим и блогъка, а после и биограф на принцеса, женена за аристократ в Рим, но по произход много богата американка. На много места ме дразнеше това типично търсене на себе си, което в случая означава 4 брака. Но може би писателката много точно беше доловила това повърхностно егоистично съществуване. Образите от Стария континент са ми винаги по-чисти и ясни. Хареса ми разходката в Рим – в богати многовековни дворци, ссъхи хотели, хубави ресторанти, по малките централни улички, в тунелите под земята и сред бижутата на Булгари.

 

Определено умее да пише Карън Суон. Отново ме спечели и с тази своя книга.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".