Рубрики
Начало » Блог » Снимка в края на приключението ни на Гавдос и Крит

Снимка в края на приключението ни на Гавдос и Крит

 

dany i evgeniy chania 29 sept 2019 2

 

Ясас! (Здравейте)

Ето го и нашето екипче в края на приключението ни за 20-тата ни годишнина от сватбата.

 

dany i evgeniy chania 29 sept 2019

 

Вчера стояхме на тераската ни сред забележителностите на Ханя и се снимахме, а сега слушаме гръцка музика на Теодоракис, смеем се на забавните моменти и се опитваме да не сме скучни възрастни или поне да сме спокойни като гърците. Поне само днес.

Спомяме си как се спускахме по скалисти пътечки и вървяхме по час и половина, за да стигнем до неземно красивите плажове на Гавдос. Как се настанихме да плажуваме в къщичка на хипита или летни отшелници на плажа Потамос.

 

potamos

 

Как усетихме екзотиката на необятния плаж Агиянис, класиран на второ място в света по красота.

 

аgianis

 

За прекрасния Лавракас, до който на места наистина се вървеше по кози пътечки. Правим си и класация кои плажове най-много са ни впечатлили. Спомняме си за най-южната точка на Европа -Трипити, до която крачихме час и половина в едната посока, а после също толкова в другата.

 

dany evgeniy tripiti

 

А там развях синята гръцка рокля, която Евгений ми подбра в Палеохора.

 

dany tripiti

 

Припомняме си вкусните ястия в таверната на нашата стопанка София, която всички фенове на Гавдос знаят. Пастата й с октопод и яхнията със сепия няма да забравя. Сервитьорката ни Кристина ме запали по вкусните критски гозби и най-вече по крехкото сирене мизитра. Срещахме хипита, хипстъри, фотографи, учени, арт творци и много готини хора, които носеха със себе си магията на тези места. Има някакво вълшебство на Гавдос, което допълнихме с различния чар на Крит. Моят принц искаше да ми покаже чудни гледки, красиви плажове и романтични места. Сподели ми, че е математик, а не толкова романтик. Преценил, че дори нещо някъде да се обърка, бил сигурен, че като видя гкедката от стаята ни в Ханя и ще се влюбя в нея. Позна. Останах зашеметена.

 

chania terasa

 

Единствената разлика е, че всеки миг преди това също ме омая. Беше различно приключение, но оцених колко се е постарало моето момче и че това са преживявания и спомени за цял живот.

Евхаристо поли, скъпи! С’агапо!

Кали нихта! (Лека нощ)

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".