Рубрики
Начало » Блог » Трибуна: Книги, които препоръчвате

Трибуна: Книги, които препоръчвате

Трибуна на общността на Данибон

knigi danybon

 

Получих приятно писмо с хубава идея да направя списък с книги, които харесвам или съм прочела напоследък. Така ми хрумна следното: да направим такъв списък всички, които четат „Данибон“. Ако желаете, споделете четивата, които сте чели напоследък и ги препоръчвате. Ако има и книги, която винаги сте харесвали и препоръчвали, също можете да ги впишете.

 

След като прочетох поста Ви за вкусни рецепти от книги, си помислих дали бихте имали нещо против да споделите списък с книги, които напоследък, а и въобще са Ви харесали. Вие периодично споделяте подобна информация, но събрано на едно място би било удобно, ако не Ви затруднява.

 

Можете да пишете под поста във Фейсбук, а аз ще копирам след това предложенията в тази статия, за да оформим хубав списък. Добавяйте и по няколко думи защо ви харесва дадена книга или защо я препоръчвате. Ако желаете да ми пишете на имейл, можете да изпращате писмата на danybon.pr@gmail.com. Не се притеснявайте и от броя книги, които ще препоръчате.

 

Благодаря на дамата, която даде идеята!

 

Списък с книги, които препоръчвате

 

 

Предложения от общността на „Данибон“:

„Където пеят раците“ – Дилия Оуенс

„Манюня“- трилогията на Нарине Абгарян

„Знахар“ на Тадеуш Доленга-Мостович, и „Морал“, която е продължението.

„Разруха“ Владимир Зарев

„Цвят продълговат в морето“ – Изабел Алиенде

„Купувачката на спомени“ – Олег Рой

„Поразените“ – Теодора Димова

Всички книги на Джени Хейл

„Майстора и Маргарита“ – Михаил Булгаков

„451 градуса по Фаренхайт“ – Рей Бредбъри

,,Всичките наши тела“ – Георги Господинов

 

Благодаря на всички, които се включват!

 

Аз се включвам със снимка на книги, които съм чела напоследък и са ми допаднали (има и още).

 

118403932_2357283061233161_8367478857314324023_n

 

Но докато ги вадех от библиотеката, взех и други, които много харесвам – „Гордост и предразсъдъци“ (и всичко) на Джейн Остин, Уудхайс, Питър Мейл, Малкълм Гладуел, Майк Викинг и неговата хюга. Напоследък обожавам да чета книги за история на изкуството, за пътешествия и пътеводители. Винаги съм обичала исторически книги и за велики личности. При първа възможност ще опиша книгите от снимката. Но сега слагам само нея.

 

Продължавайте да добавяте тук. Ще следя и ще ги помествам в статията.

 

След статията за книгите, които препоръчва общността на Данибон, създадох рубриката „Трибуна“. В нея можем да оформяме различни ценни списъци по различни теми, които ще са полезни и на други хора. А можем да се изказваме и да събираме различни мнения по много въпроси.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".