Рубрики
Начало » Блог » Книги, които планирам да добавя скоро в библиотеката си (октомври 2020)

Книги, които планирам да добавя скоро в библиотеката си (октомври 2020)

Списък на Данибон

 

tee-1698297_640

 

Октомври се оказа доста натоварен месец в работата ми по сайта. По тази причина не успявам да споделя информация за нови книги, които са ми харесали. Но ще запазя традицията и ще впиша книгите, които са излезли наскоро или се очаква да излязат тези дни, и са ми привлекли вниманието, а вероятно скоро ще добавя и в библиотеката си.

 

1. „Тайната на Диор“ – Наташа Лестър

Обожавам да чета за известни марки, за мода и за красиви рокли.

 

2. „Първите дами на Средновековна България“ – Проф. Пламен Павлов

Средновековната история на България ми е любим период. Ще ми е интресно да науча повече за българските царици и аристократки.

 

3. „Тристахилядна София и аз между двете войни“ – Драган Тенев

Харесвам да чета книги за историята на двата града, в които съм живяла Русе и София. Имам добра колекция с книги за тях. Обичам да ме разхождат из някогашната атмосфера, да научавам за известни кафенета, бирарии, кина, улици и бохеми.

 

4. „Натали Портман разказва в рими басни“

(излиза на 30 октомври)

 

Харесвам актрисата. Интересна ми е най-вече с възгледите си за възпитанието и с образованието си в Харвард. В статията „Мъдрите правила, по които еврейските родители възпитават умни деца“ разказвам за Натали Портман.

 

За ноември вече имам набелязана книга. Това е бестселърът „Холандската къща“ на Ан Патчет. Излиза в началото на ноември. Прочетох, че се очаква и книга от любима поредица за пътувания, в която ще се разказва за нова държава. Любопитна съм коя ли ще е тя.

 

 

Разговорът във Фейсбук с още предложения е тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".