Рубрики
Начало » Блог » Симпатизирам на симпатичния богат бейзболист, който чете любовни романи, за да спечели съпругата си

Симпатизирам на симпатичния богат бейзболист, който чете любовни романи, за да спечели съпругата си

„Тайният мъжки клуб за любовни романи“ – впечатления

 

tajniat mujki klub

 

Тази нощ я изчетох – „Тайният мъжки клуб за любовни романи“. Добра идея за разсейващо четиво по време на пандемия. Иначе за мен по-скоро попада в тип плажни четива, но слънцето вече така приятно гали и на някоя слънчева тераса човек воже да си подари мързеливи мигове за себе си.

 

Книгата повече е подходяща за млади съпруги с малки деца, отколкото за дами с доста стаж в семейния живот. Може би заради по-дългия опит, все се питах как си създават младите от нищо грандиозни проблеми. Явно са много различно поколение и всяко нещо, което не е по плана на младата съпруга, води до идеята за развод.

 

Съпругът в книгата ми беше много симпатичен през цялото време. Дори почна да чете любовни романи, за да спечели отново сърцето на съпругата си. Той е професионален богат бейзболист. И с много добро сърце. С други бейзболисти си направиха литературен клуб за четене на любовни романи, за да изглаждат отношенията си със съпругите си. Още една червена точка имат от мен – макар да са красиви, привлекателни, богати, всичките бяха моногамни и отдадени на съпругите и семействата си. Много различен модел на поведение от образа на наши футболисти например. Е, все пак е това книга! Дали е така, нямам представа. Но ми допадна много образът на добрите момчета, които освен успешни, са и с добри сърца и се раздават не само на терена, но и в живота.

 

Не е точно от книгите, които обичам да чета – т.е. да научавам нови неща, да ме обогатява, но беше добра за разсейване. И с „Тайният мъжки клуб…“, и с „По книгата ще ме познаеш“ все повече започвам да приличам на стара баба, която цъка с език и се чуди на младите какви проблеми си създават. От нищо нещо. Поколение без никакви чак толкова големи реални проблеми, напълно задоволени, и почват да дълбаят надалеч в минали години за някакви травми или случки, които фатално са се намесили, според тях, в зрялото им съществуване. Хубаво е и при двата романа, че намират изход в четене на книги.

 

Любовните романи всъщност не са никак лоша идея за книготерапия по време на извънредно положение. Лошите новини бликат отвсякъде, а лежерните книжки много приятно разсейват, четат се бързо и няма нищо обвързващо – с малък шанс са да се превърнат в нечия любима книга за цял живот. Като четивата на плажа. Но постоянните любовни послания от почти всяка страница придават закачливост и са причина за загадъчни погледи и усмивки към реалния любим до теб. А това слънце така много напомня за хубавите време с плаж и море!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".