Рубрики
Начало » Блог » Биляна Бонева и Милен Атанасов » Великолепна книга за личното израстване

Великолепна книга за личното израстване

Впечатления на Велин Велков за книгата „Пътешествия за мечтатели“

20201227_233518 (1)

 

Този великолепен сборник от очерци ми напомни за един емблематичен израз, който испанците имат – искрата на живота, и с който те обозначават движещата сила на човешкия дух. Здравата философия на постоянното движение, находчивостта, детското любопитство към света, загрижеността за природата, изобретателността и стремeжът да осъществиш мечтите си – това са едни от многото искри на живота, които Биляна Бонева и Милен Атанасов са събрали и представили по един толкова увлекателен начин в книгата си.

 

Следвайки ги в това модерно пътешествие по цялата планета, читателят не само опознава един нов свят, но и променя своите разбирания и израства интелектуално. Отварянето на хоризонтите и запознаването с една оптимистична философия на самоосъществяването, но не самоцелното, а съчетано с красноречив обществен ангажимент, прави тази книга толкова интересна и мотивираща.

 

Героите на този сборник са обикновени хора с необикновени мечти, които всеки ден преоткриват себе си, било сред дюните на Сахара, в джунглите на Индия и Коста Рика или в родния град на Андерсен. Това, което ги обединява, е стремежът никога да не спират, а да се развиват и оставят нещо след себе си.

 

Много се надявам двамата автори скоро да подготвят и втора книга, защото съм убеден, че имат да споделят с читателите още много събрани искри на живота по своя професионален път.

 

На приятелите си горещо препоръчах книгата, която вече е пусната и по книжарниците.

 

Благодаря отново за това толкова стимулиращо интелектуално преживяване!

За Велин Велков

Велин Велков обича да пътува и да описва видяното и преживяното.